Αρνητικότητα

5 σημάδια ότι χρειάζεστε επειγόντως αποτοξίνωση από την αρνητική ενέργεια

Όσο προχωράμε στην καθημερινή μας ρουτίνα στη ζωή, δεσμευόμαστε με στιγμές αδυναμίας όπου δεν νιώθουμε τίποτα εκτός από αρνητικά αισθήματα που βλάπτουν τη διανοητική μας και σωματική μας ευημερία.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου αποφασίζουμε ότι δε θέλουμε πλέον να νιώθουμε αυτά τα αρνητικά αισθήματα, και επιπλέον πρέπει να αποτοξινωθούμε από αυτά και στο σώμα μας και στο πνεύμα μας.

Η συναισθηματική σας και σωματική σας υγεία εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε. Γι αυτό αν βλέπετε ότι βρίσκεστε σε μια συνεχή αρνητική ρουτίνα, τότε το μυαλό και το σώμα θα βρίσκονται στην ίδια ρουτίνα εως ότου βρείτε το κίνητρο για να το διορθώσετε.

Αδιάκοπη ανάγκη για απομόνωση

Αν βλέπετε ότι συνεχώς εξαφανίζεστε από τους φίλους ή την οικογένεια ώστε να είστε απλά μόνοι με τον εαυτό σας, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι μία μείζων ένδειξη ότι χρειάζεστε να αποτοξινωθείτε από την αρνητικότητα.

Είναι σημαντικό να ξέρετε πως οι άνθρωποι πραγματικά νοιάζονται για την ευημερία σας και θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί σας από τη στιγμή που απολαμβάνουν την συντροφιά σας.

Η απομόνωση μπορεί να είναι καλή για κάποιο πράγματα, αλλά αν την ψάχνετε αδιάκοπα τότε ποτέ δεν θα ξεφορτωθείτε πραγματικά οτιδήποτε σας κάνει λυπημένους.

Σκληροί με τους άλλους και τον εαυτό σας

Δεν χρειάζεται να τα βάζετε με τον εαυτό σας για πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν. Αν βλέπετε ότι συνεχώς κάνετε αρνητικές παρατηρήσεις για τον εαυτό σας και τους άλλους, τότε αυτό είναι μια ένδειξη ότι πρέπει να αποτοξινωθείτε από τα αρνητικά αισθήματα.

Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι είμαστε όλοι απλά άνθρωποι και ότι όλοι νιώθουμε ακριβώς τα ίδια συναισθήματα. Δεν είναι ανάγκη να βρίσκεστε συνεχώς ελαττώματα για τον εαυτό σας ή για τον υπόλοιπο κόσμο. Αγαπήστε τον εαυτό σας και μάθετε να αγαπάτε τους άλλους γι αυτό που είναι.

Το να είστε με άλλους ή να βρίσκεστε σε κοινή θέα είναι εξαντλητικό

Αν εξαντλείστε τόσο πολύ απλά με το να αλληλεπιδράτε με άλλους ή με το να είστε σε ένα δημόσιο χώρο γενικά, τότε είναι ώρα για να αποτοξινωθείτε από όλα σας τα αρνητικά συναισθήματα.

Μπορεί να νιώθετε εξαντλημένοι με το να προσπαθείτε να καταλάβετε τι θέλει ο καθένας να σας πει ή να σας δώσει, αλλά πρέπει εξίσου να συνειδητοποιήσετε ότι τα κάνουν αυτά για να σας γνωρίσουν καλύτερα ως άνθρωπο. Δεν τα κάνουν επειδή θέλουν να σας εξαντλήσουν αλλά επειδή θέλουν να σας καταλάβουν.

Πάντοτε νιώθετε άγχος/κατάθλιψη

Αυτή είναι μια από τις πιο κύριες ενδείξεις ότι πρέπει να αποτοξινωθείτε από όλη την αρνητικότητα που έχετε σε σώμα και πνεύμα, όμως αν συνεχώς νιώθετε αγχωμένοι ή καταθλιπτικοί, πρέπει να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας για να βρείτε τι πραγματικά είναι η αληθινή ευτυχία για εσάς.

Οι άνθρωποι νοιάζονται για σας, θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τους λόγους γιατί αισθάνεστε έτσι όπως αισθάνεστε και πάντα θα υπάρχουν άλλοι γύρω σας για να σας καθοδηγήσουν σε ένα μονοπάτι αποδοχής και αγάπης.

Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν την στήριξη που χρειάζεστε, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να διεκδικήσετε την ευτυχία σας ξανά, αν θέλετε να συνεχίσουν να το κάνουν.

Πάντα θυμωμένοι

Αν βλέπετε ότι βρίσκεστε σε μία ατελείωτη σπείρα θυμού, τότε είναι η ευκαιρία σας να τιθασεύσετε την οξυθυμία σας και να αποτοξινωθείτε από όλα τα αρνητικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Το να βρίσκεστε σε συνεχή οργή είναι μία από τις πιο ανθυγιεινές αντιδράσεις για τον κόσμο γύρω σας. Με το να είστε θυμωμένοι επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι απόμακρος, χωρίς απαντήσεις και τείνετε στο να κάνετε πιο πολύ κακό παρά καλό.

Πρέπει να μάθετε πώς να μετριάζετε τον θυμό σας, να βρείτε τα πράγματα που σας βοηθούν να εκφράσετε αυτό τον θυμό και έπειτα να τα βγάλετε πέρα με ότι σας θυμώνει τόσο πολύ.

Αυτές είναι όλες οι μεγάλες ενδείξεις κάποιου που χρειάζεται μια αποτοξίνωση από τα αρνητικά συναισθήματα στη ζωή του. Μπορεί να είναι πιο εύκολο να τα λέει κάποιος από το να τα κάνει, αλλά όσο πιο αποφασισμένοι είστε να επιδιορθώσετε αυτό που έχει χαλάσει, τόσο πιο εύκολο θα ναι να ψάξετε για βοήθεια από τους άλλους που θέλουν να κάνετε το ίδιο.

Αφήστε τον εαυτό σας να είναι ευάλωτος, κάντε καθημερινά μερικά βήματα και κάντε το καλύτερο που μπορείτε για να ανακαλύψετε τι σημαίνει η ευτυχία για εσάς.

Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com

Διαβάστε επίσης

To Top