Σχέσεις

5 σημάδια από το ένστικτο που δεν πρέπει να αγνοείτε στην σχέση σας

Το ένστικτο μας είναι κάτι που αγνοούμε πολύ συχνά και γι αυτό μερικές φορές καταλήγουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας είναι πολύ σημαντικό.

Παρακάτω αναφέρω μερικά σημάδια που στέλνει το ένστικτο τα οποία μπορεί να νιώσετε σε μια σχέση και δεν πρέπει να αγνοήσετε. Μπορούν να σας πουν ξεκάθαρα αν το άτομο που είστε μαζί είναι κατάλληλο για σας. Γι αυτούς που δεν το γνωρίζουν, το ένστικτο είναι μια αίσθηση που έρχεται από το πουθενά με οποιαδήποτε μορφή.

5 σημάδια από το ένστικτο που δεν πρέπει να αγνοείτε σε μια σχέση σας:

  1. Νιώθετε πως κάτι είναι πολύ λάθος

Όταν κάτι πάει λάθος στην σχέση μας είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, το ένστικτο θα παρουσιαστεί. Αν νιώθετε πως ο κόσμος σας τραβά μακριά από αυτό το άτομο, δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Χρειάζεται να ψάξετε λίγο βαθύτερα και να ανακαλύψετε τι συμβαίνει πριν αποφασίσετε κάτι. Ίσως να υπάρχει κάτι σε αυτό το άτομο που δεν βλέπετε ακόμα.

  1. Νιώθετε πως ο/η σύντροφος σας απομακρύνεται

Αν νιώθετε πως ο σύντροφος σας απομακρύνεται είτε συναισθηματικά είτε σωματικά, χρειάζεται να το συζητήσετε. Αν δεν το κάνετε απλώς θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί να συμβαίνει κάτι και δεν ξέρει πώς να το συζητήσει μαζί σας. Η υποστήριξη σας είναι απαραίτητη.

Όμως, αν παρατηρήσετε ότι η απόσταση μεγαλώνει, ίσως χρειαστεί να ξεκόψετε. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και μερικές φορές το να τερματίσετε μια σχέση πριν να είναι πολύ αργά κάνει την διαφορά. Ένα αμοιβαίο τέλος ίσως να είναι αυτό που χρειάζεστε και οι δύο.

  1. Σκέφτεστε συνεχώς πως θα ήταν η ζωή σας χωρίς αυτό το άτομο

Φυσικά πάντα σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο κατά καιρούς, αλλά αν ξαφνικά δεν μπορείτε να βγάλετε αυτή την ιδέα από το μυαλό σας, θα μπορούσε να σημαίνει κάτι περισσότερο. Ίσως θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτόν/αυτήν; Θα μπορούσατε να είστε πιο χαρούμενοι.
Αυτή η σκέψη βέβαια μπορεί και να σημαίνει πως φοβάστε να μείνετε μόνοι. Αν ο σύντροφος σας είναι η βάση σας και νιώθετε πως χάνεται, θα είναι δύσκολο να κερδίσετε ξανά μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά είναι απαραίτητο αν και οι δύο θέλετε να προχωρήσετε. Η επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση και όλοι πρέπει να το θυμούνται αυτό.

  1. Αισθάνεστε πως δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας

Ποτέ δεν πρέπει να νιώθετε πως πρέπει να κρύψετε το ποιοι είστε από το άτομο για το οποίο νοιάζεστε τόσο πολύ. Όταν πρόκειται για μια σχέση, χρειάζεται να είστε απόλυτα ελεύθεροι μεταξύ σας. Αν νιώθετε πως έχετε κλειδωθεί και δεν μπορείτε να δραπετεύσετε, τότε το να φύγετε είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

  1. Το ένστικτο σας λέει να μην τον/την εμπιστεύεστε

Αν το ένστικτο σας σας λέει να μην εμπιστεύεστε τον σύντροφο σας πρέπει να το εξετάσετε βαθύτερα και να καταλάβετε τον λόγο. Ενώ μερικές φορές τείνουμε να είμαστε λίγο ανασφαλείς, το ένστικτο σας σας ενοχλεί για κάποιο λόγο. Κάντε ό, τι πρέπει για να γαληνέψετε το μυαλό σας.

Δεν πρέπει ωστόσο να μπερδεύετε την ανασφάλεια με το ένστικτο. Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας. Όταν τα σημάδια είναι προφανή και το ένστικτο σας φωνάζει μην περιμένετε πολύ για να το ακούσετε.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top