Σχέσεις

5 πράγματα που ο καθένας έχει ανάγκη σε μια σχέση


Υπάρχει μια ποικιλία πραγμάτων που χρειάζεστε ώστε να διατηρήσετε μια επιτυχημένη σχέση με το άλλο σας μισό.

Τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα ή χαρακτηριστικά θα πρεπε να ρχονται φυσιολογικά, αλλά αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια/καθοδήγηση προς τη σωστή κατεύθυνση για το πού θα πρεπε να πάτε τη σχέση σας, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πότε εσείς ή ο σύντροφός σας είστε δυσαρεστημένοι ο ένας με τον άλλον. Όσο πιο δυσαρεστημένοι είστε, τόσο πιο φανερό γίνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε πρώτα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να είστε πρόθυμοι να ακούτε τι έχει να σας πει ο σύντροφός σας για το τι χρειάζεται, ώστε να λειτουργήσει αυτή η σχέση.

Αν είστε απρόθυμοι να συνεργαστείτε, τότε η επικοινωνία θα γίνει δύσκολη και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και για τους δύο να έρθετε σε μία αλληλοκατανόηση.

Να είστε ο καλύτερός του φίλος

Είναι σημαντικό για εσάς να αναγνωρίσετε ότι δεν είστε μόνο ο εραστής του συντρόφου σας, αλλά είστε και ο καλύτερός του φίλος από κάθε άλλον που γνωρίζει.

Περνάει τον ίδιο χρόνο μαζί σας όπως και με τους κανονικούς του φίλους, έτσι, αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να είστε πρόθυμοι να τον κατανοήσετε σε προσωπικό επίπεδο απλά επειδή και οι δύο έχετε τόσα πολλά κοινά.

Να είστε εκεί για τον σύντροφό σας, να του δείχνετε ότι είστε πρόθυμοι να ακούσετε και δείξτε του ότι είστε πρόθυμοι να έρθετε σε μια λύση για το καλό της φιλίας σας καθώς και της σχέσης σας.

Να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον

Πρέπει να βάλετε όλη την εμπιστοσύνη σας στο άλλο άτομο με το οποίο είστε μαζί. Αν δεν το εμπιστεύεστε ολοκληρωτικά με οτιδήποτε έχετε ως άνθρωπος ή απλά γενικά, τότε και οι δύο πρέπει να το εκφράσετε αυτό ο ένας στον άλλον. Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά σε μια σχέση που και οι δύο πρέπει να είστε πρόθυμοι να δώσετε.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει να του λέτε ξανά και ξανά ότι τον εμπιστεύεστε ή ότι σας εμπιστεύεται, είναι σημαντικό και οι δυο να αισθάνεστε και να το ξέρετε αυτό μεταξύ σας. Αν δεν έχετε μία στέρεα βάση εμπιστοσύνης στη σχέση σας, τότε να περιμένετε να δείτε πολλά προβλήματα.

Ανάγκη για σεξουαλικές σχέσεις

Οι σεξουαλικές σχέσεις είναι εξίσου ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για μια επιτυχημένη σχέση.

Αν έχετε παρατηρήσει μια έλλειψη στιγμών σεξουαλικής οικειότητας μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας, ίσως να είναι ώρα να συζητήσετε μαζί του σχετικά με τις ανάγκες του στην κρεβατοκάμαρα καθώς επίσης και τις δικές σας ανάγκες.

Είναι σημαντικό και οι δύο να επικοινωνείτε ο ένας με τον άλλον σχετικά με το τί δουλεύει και τί δε δουλεύει σεξουαλικά μεταξύ σας. Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να ξανα ανάψετε αυτή τη μαγεία μεταξύ σας.

Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον

Αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά το να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον είναι ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό σε κάθε σχέση που την κάνει επιτυχημένη μακροπρόθεσμα.

Αν δεν βρίσκετε υποστήριξη από τον σύντροφό σας στα πράγματα που κάνετε ή αν δε θέλετε να υποστηρίξετε κανένα από τα πράγματα που ευχαριστιέται να κάνει, τότε πρέπει να περιμένετε ότι θα υπάρχουν πολλά προβλήματα στη σχέση σας.

Πρέπει να είστε πρόθυμοι να προσπαθήσετε τουλάχιστον να σας αρέσουν μερικά από τα πράγματα που ο σύντροφό σας κάνει καθώς επίσης και ο ίδιος να θέλει να κάνει κάποια από τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν.

Εκθέστε την ευάλωτη πλευρά σας

Είναι σημαντικό και οι δύο να είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε μια ευάλωτη πλευρά σας ο ένας με τον άλλον.

Αν δεν δείξετε αδυναμία ή δεν αφήσετε τον σύντροφό σας να σας δει αδύναμους, τότε δεν θα είναι ικανός να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα μέρος του συναισθηματικού σας στρες. Το ίδιο ισχύει και γι αυτόν.

Μην καταπνίγετε τα συναισθήματά σας. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για το τι σας αναστατώνει και τις σας κάνει ευτυχισμένους. Θα αισθανθεί αρκετά άνετα για να κάνει το ίδιο.

Τελικά, η επικοινωνία είναι το κλειδί όσον αφορά τις σχέσεις. Αν θέλετε η δική σας σχέση να είναι επιτυχημένη, πρέπει να μάθετε πώς να ακούτε και να μιλάτε με τον αγαπημένο σας ώστε να πάρετε από αυτόν αυτά που θέλετε.

Δώστε το καλό παράδειγμα με το να τον αφήσετε να μπει στον κόσμο σας και θα κάνει το ίδιο και για εσάς.

Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com

Διαβάστε επίσης


To Top