Τρόπος ζωής

4 ξεκάθαρα σημάδια ότι όχι απλά μεγαλώνετε, αλλά και ωριμάζετε

Το ότι ωριμάζω, άλλαξε πραγματικά τις αντιλήψεις μου και τις προτεραιότητές μου. Συνήθιζα να είμαι κοινωνικό άτομο, τόσο αγχωμένη για να γίνω αποδεκτή και βιαζόμουν στη ζωή μου να προσπαθώ να βολεύω όσο πιο πολλά πράγματα μπορούσα καθημερινά. Μέσα από δοκιμασίες και λάθη, επιβράδυνα και άρχισα να εκτιμώ τη ζωή περισσότερο.

Περνάω πιο σοφά τον χρόνο μου τώρα, χωρίς να δίνω στον καθένα τον χρόνο της ημέρας που πιστεύει ότι δικαιούται. Συνειδητοποίησα ότι πολλές από τις φιλίες μου λειτουργούσαν κυρίως εξαιτίας των δικών μου προσπαθειών ή επειδή παρείχα κάποια καλά ή υπηρεσίες.

Όσο έβγαζα ανθρώπους από τη ζωή μου, είχα περισσότερο χρόνο για αυτό που πραγματικά μετράει: Την οικογένεια, το αγόρι μου και τους πραγματικούς μου φίλους. Το να μεγαλώνεις είναι αληθινή ευλογία, όσο είσαι πρόθυμος να μαθαίνεις από τις εμπειρίες σου και να δουλεύεις προς ένα καλύτερο αύριο και ένα καλύτερο εαυτό σου.

Δεν είστε διατεθειμένοι να βάλετε τους άλλους πάνω από τον εαυτό σας

Όταν νοιαζόμαστε για κάποιον είναι εύκολο να θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτόν. Αυτό είναι γλυκό, αλλά όχι πάντα υγιές.

Αναγνωρίζετε και αποφεύγετε τους άθλιους ανθρώπους πιο εύκολα

Πριν, ήμουν πρόθυμη να δίνω στους ανθρώπους ευκαιρίες που δεν άξιζαν πάντα. Ήθελα να πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι φίλη με τον καθένα και ότι ο καθένας θα μπορούσε ισότιμα να βοηθάει τον καθένα. Αυτή όμως δεν είναι φυσιολογική κατάσταση. Έχω έναν πιο διορατικό ουρανίσκο πλέον όταν είναι να έρθω σε επαφή με ανθρώπους και στον τρόπο που επενδύω πλέον.

Το να κάνετε νέους φίλους δεν είναι τόσο σημαντικό

Αν κοίταζα σε μια λίστα ευχών μου από όταν ήμουν στο κολλέγιο, κάπου εκεί θα βρισκόταν το «να γνωρίσω πιο αξιοθαύμαστους ανθρώπους». Η τρέχουσα λίστα μου δεν το έχει αυτό πουθενά. Ακόμα ψάχνω για εκπληκτικούς ανθρώπους αλλά όχι ενεργά. Συγκεντρώνομαι στις προσωπικές μου πρακτικές ευτυχίας, βοηθώντας την κοινότητά μου και απολαμβάνοντας τις στιγμές. Καταπληκτικοί άνθρωποι είναι σίγουρο ότι θα έρθουν στον δρόμο μου, και όταν έρθουν θέλω αυτό που θα τους δείξω να είναι καθαρό και περιποιημένο.

Δεν ανέχεστε αηδίες ή ασέβεια

Δεν δέχομαι την ανοησία από κανέναν. Παλιότερα ανεχόμουν πιο πολλά και νόμιζα ότι έπρεπε να δεχτώ την βλακεία άλλων παρόλο που δεν ήθελα. Όχι. Δεν έχει έτσι η κατάσταση με τίποτα! Δεν χρειάζεται να ανεχτείτε τίποτα για να είστε φίλοι με κάποιον και αν προσπαθήσουν να σας πιέσουν τότε διώξτε τους. Δείχνουν ότι δεν σέβονται ούτε εσάς ούτε τον εαυτό τους.

Photo: Starry reflections, Natalie Somerville, New Zealand.

Διαβάστε επίσης

To Top