Αυτοβελτίωση

4 Τρόποι για να Βελτιώσεις την Καθημερινότητα σου.

Τη σήμερον ημέρα, με όλα αυτά που παρακολουθούμε να συμβαίνουν γύρω μας καθώς και με τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, το να δημιουργήσουμε την ευημερία μας ή έστω το να διατηρήσουμε την ηρεμία μας μοιάζει με πρόκληση. Σαφώς, η καθημερινότητα για πολλούς απαιτεί σιδερένια νεύρα και πολλή υπομονή και αυτό γιατί οι περισσότεροι απο μας δεν κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν αλλά λειτουργούμε με βάση τη συνήθεια. Είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια.

Αρκετοί απο μας κάνουμε μια δουλειά που δεν μας αρέσει ή μένουμε σε μια κατάσταση που δεν μας αξίζει. Ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας μας επενδύοντας σε κάτι που δεν μας καλύπτει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρεθήκαμε σε αυτή τη κατάσταση απο τη μια μέρα στην άλλη. Κάποιες φορές ίσως προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, ίσως καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν είχαμε αποτέλεσμα και έτσι εγκαταλείψαμε. Πειστήκαμε απο την αποτυχημένη μας προσπάθεια ότι δεν είμαστε ικανοί να αλλάξουμε και αφήσαμε τη ζωή μας στον αυτόματο πιλότο.

Έτσι η ζωή μας οδεύει καθημερινά σε έναν άγνωστο προορισμό και αυτή η αβεβαιότητα μας κλέβει τη χαρά και τον ενθουσιασμό. Στην πραγματικότητα μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να ζήσουμε μια καταπληκτική ζωή αν ξεκινήσουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα μας.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εστιάζοντας στη καθημερινή βελτίωση των παρακάτω:

1. Αντίληψη

Η Αντίληψη μας, χτίζει ή γκρεμίζει εμπόδια. Εμείς έχουμε τον έλεγχο της καθώς εμείς της δίνουμε πληροφορίες. Μπορεί να γίνει πολύτιμη σύμμαχος μας και να μας βοηθήσει να πετύχουμε ότι επιθυμούμε ή μπορεί να μας αναγκάσει να ζήσουμε μια περιορισμένη ζωή γεμάτη απογοήτευση. Η ουσία κρύβεται στην Αντίληψη. Ανάλογα με το πως τη χρησιμοποιούμε, έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Εμείς αποφασίζουμε καθημερινά τι θα πούμε στον εαυτό μας. Εμείς είμαστε οι δημιουργοί των εμπειριών μας. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις σκέψεις που είναι σε αρμονία με σένα και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, να χτίζεις με τη σωστή Αντίληψη σου κάθε μέρα τις βάσεις για μια ζωή γεμάτη ευτυχία και αρμονία.

«Σκεφτείτε καθαρά για να γίνει απλό».

2. Αντίδραση

Για να μπορούν οι σκέψεις σου να εκφραστούν κατάλληλα θα πρέπει να τις συνδυάσεις με αποτελεσματικές πράξεις. Οι περισσότεροι απο μας καθημερινά όμως πράττουμε αντίθετα απο αυτά που πιστεύουμε. Από εκεί προκύπτει η δυστυχία, δημιουργούμε δυσαρμονία. Απο τη μια ονειρευόμαστε μια σπουδαία ζωή αλλά απο την άλλη δεν συνδυάζουμε τις πράξεις μας με τις σκέψεις μας. Έτσι δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Μπορεί να μην έχεις τον έλεγχο για αυτά που σου συμβαίνουν, έχεις όμως τον έλεγχο στο πώς θα αντιδράσεις. Πρέπει να κάνουμε μια παύση και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: αυτά που κάνω καθημερινά με εκφράζουν? Ο τρόπος που ζω καθημερινά με οδηγεί εκεί που επιθυμώ? ζω με βάση τις δικές μου αρχές? Αν είναι απάντηση είναι Όχι. Πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι? Αν το ψάξεις θα δεις ότι όλοι οι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν ότι αγαπούν. Φυσικά μπορείς και ‘συ να κάνεις ότι αγαπάς, ξεκίνα απο σήμερα.

«Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται τόσο απο αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά περισσότερο από το πως αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν».
(Anthony Robbins)

3. Χρόνος

Ο Χρόνος σήμερα είναι μια πολυτέλεια για τους περισσότερους. Παντού βλέπεις ανθρώπους πολυάσχολους. Τρέχουν πάντα να προλάβουν κάτι. Είναι τόσο απορροφημένοι στη καθημερινότητα, που δεν σταματούν να σκεφτούν αν αυτό για το οποίο τρέχουν έχει τελικά τόση σημασία. Ο χρόνος που πραγματικά αξίζει είναι αυτός που αφιερώνουμε σε μας και στις ασχολίες που αγαπάμε, καθώς και ο χρόνος που αφιερώνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.  Συνήθως ο χρόνος που διαθέτουμε για αυτά είναι ο λιγότερος ή και καθόλου. Σχεδίασε τη μέρα σου απο πριν, αποφάσισε τις προτεραιότητες σου και σβήσε απο την ατζέντα ότι είναι περιττό και χρονοβόρο. Για να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε σένα και σε ό,τι αγαπάς. Βάλε τον εαυτό σου στο πρόγραμμα.

«Εάν δεν εκτιμήσεις την αξία του εαυτού σου, δεν θα εκτιμήσεις την αξία του χρόνου σου. Και αν δεν εκτιμήσεις την αξία του χρόνου σου, δεν θα κάνεις ποτέ τίποτε μ’ αυτόν».
(Scott Peck)

4. Στόχοι

Όλοι μας έχουμε επιθυμίες. Η επιθυμία είναι η φυσιολογική τάση του Ανθρώπου να είναι, να έχει και να κάνει περισσότερα. Για πολλούς, οι επιθυμίες και τα όνειρα είναι το ίδιο πράγμα, αφού έχουν την τάση να σκέφτονται πως αυτό που θέλουν θα παραμείνει στη σφαίρα της φαντασίας. Με αυτό το τρόπο μπλοκάρουν τον εαυτό τους απο το να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν. Έτσι περνάνε τα Χρόνια και η ζωή τους γεμίζει με παράπονα και απογοήτευση απο τις καταπιεσμένες επιθυμίες που δεν πραγματοποιήθηκαν. Δεν έβαλαν κανένα στόχο άρα δεν πέτυχαν κανένα αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να ζεις έτσι. Ίσως δυσκολευτείς, σαφώς, αλλά σίγουρα αν δεν εγκαταλείψεις τη προσπάθεια κάποια στιγμή θα υλοποιήσεις τις επιθυμίες σου, θα  πετύχεις τους στόχους σου. Όμως για να τους πετύχεις, πρέπει πρώτα να τους βάλεις.

ΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟΥΣ! κάνε την επιθυμία σου, στόχο.

Δεν υπάρχει κάτι πιο αναζωογονητικό απο το να σηκώνεσαι το πρωί έχοντας καθημερινούς στόχους να υλοποιήσεις. Η ζωή σου αποκτά πραγματικό νόημα και κατεύθυνση. Γράψε τους στόχους σου σε ένα χαρτί που θα το διαβάζεις συχνά, να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος/συγκεκριμένη μπορείς στο τι θέλεις. Κλείσε τα μάτια και νιώσε σαν να έχεις πετύχει τους στόχους σου, κάντο όσο πιο ρεαλιστικό μπορείς. Νιώσε όμορφα για αυτό, όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή το θέλεις. Βάλε Πάθος, βάλε Ενθουσιασμό, βάλε Αγάπη, βάλε Πίστη, και θα πετύχεις.

«Όταν αποτύχεις να σχεδιάσεις, τότε σχεδιάζεις να αποτύχεις».
(Harvey Mackay)

John  Evans  – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης

Διαβάστε επίσης

To Top