Ψυχολογία

4 σημάδια ότι είστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι και δεν το ξέρετε


Το στρες είναι πολύ δυνατό. Μπορεί να είναι η πηγή πολλών παθήσεών μας, και ακόμα έχει την ικανότητα να αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντας δύσκολη την καταπολέμηση της ασθένειας. Ωστόσο, έχει επίσης τη δύναμη να μας εξισορροπεί, αν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για όφελός μας. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά δεν μπορούμε να ελέγξουμε το μέγεθος του στρες που νιώθουμε, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στο να είμαστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι. Το να είμαστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι μπορεί να προκαλέσει κάμποσα προβλήματα μέσα στην καθημερινότητά μας, και ίσως να μην ξέρουμε καν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Το πραγματικό πρόβλημα με το στρες είναι ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα πολλά του συμπτώματα, όσο εξελίσσεται ανεξέλεγκτα στη ζωή μας. Εκδηλώνεται σωματικά με πολλούς τρόπους, κρύβοντας την αληθινή πηγή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Ακολουθούν 4 σημάδια ότι είστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι και δεν το ξέρετε

Αισθάνεστε σωματικό πόνο

Όταν είστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι, το σώμα σας θα αρχίσει να σας προειδοποιεί ότι κάτι είναι λάθος. Ωστόσο, συχνά δεν ακούμε το σώμα μας όταν νιώθουμε κάποια μικρά σημάδια πόνου, και περιμένουμε μέχρι κάτι να αρχίσει να μας φωνάζει δυνατά. Ουσιαστικά, όταν έχετε υψηλά επίπεδα στρες, το σώμα σας να δυσλειτουργεί.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα διάφορα θέματα με το στομάχι, έλκος, σφιγμένους μύες, ακόμα και στηθόπονους. Ίσως αρχίσετε να νιώθετε πόνους παρόμοιους με αυτούς της γρίπης, που θα χειροτερέψουν αν δεν αντιμετωπιστούν. Να ακούτε το σώμα σας όταν νιώθετε ότι κάτι πάει λάθος, και να θυμάστε ότι η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να ξεπεράσετε το στρες.

Έντονες διακυμάνσεις στις συνήθειες του ύπνου σας

Αν βιώνετε κάποια μεγάλη αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμα ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι είστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι. Δεν έχει σημασία αν κοιμάστε πάρα πολύ ή έχετε αϋπνίες. Η έντονη αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου πρέπει να εξετάζεται. Συνήθως, η περισσότερη γυμναστική και μια καλύτερη διατροφή, λύνουν αυτά τα θέματα του ύπνου, αλλά μερικές φορές, αυτά μόνο δεν αρκούν.

Το να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος είναι το κλειδί για την πραγματική αλλαγή και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το στρες. Μια καλή ένδειξη του ότι είστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι είναι το αν βλέπετε εφιάλτες ή είστε ανήσυχοι όταν πέφτετε για ύπνο.

Η δουλειά απασχολεί συνέχεια το μυαλό σας

Αν νιώθετε ότι είστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι, είναι πιθανώς δύσκολο να βγάλετε τη δουλειά από το μυαλό σας. Όλοι σκεφτόμαστε τις εργασίες και τις ευθύνες που έχουμε στη δουλειά, αλλά αν νιώθετε ότι μπορείτε να σταματήσετε να κολλάτε σε αυτές τις σκέψεις, τότε αυτή είναι μια καλή ένδειξη ότι είστε πολύ αγχωμένοι.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη δουλειά. Ισχύει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη καθημερινότητά σας. Η διαρκής ανησυχία για προσωπικά θέματα ή επαγγελματικά προβλήματα μπορεί βασικά να προκαλέσει περισσότερο στρες και αυτό δεν εξυπηρετεί στα αλήθεια κανένα σκοπό. Χαλαρώστε και προσπαθήστε να αποκολληθείτε έτσι ώστε να βρείτε μια λύση.

Δεν έχετε υπομονή για τους άλλους

Αν νιώθετε σαν να σας ταράζουν όλοι και όλα, τότε πιθανώς είστε υπερβολικά στρεσαρισμένοι. Αυτό βασικά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια του στρες και προκαλεί μερικά αληθινά προβλήματα μέσα στις σχέσεις σας.

Οι άνθρωποι που αγαπάτε περισσότερο, θα νιώσουν και τα αποτελέσματα του στρες σας, περισσότερο, κάτι το οποίο δεν είναι καλό. Αντί να βγάζετε το στρες σας πάνω τους, προσπαθήστε να είστε ευαίσθητοι και να τους μιλήσετε για τα ζητήματά σας. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για εσάς, θα θελήσουν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τις ανησυχίες που έχετε στη ζωή σας και τελικά θα σας ανακουφίσουν από το στρες τελείως.

Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

Διαβάστε επίσης


To Top