Σχέσεις

4 χαρακτηριστικά που σας αποκαλύπτουν ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι


Μπορεί να είναι πρόκληση στις μέρες μας όπου ο καθένας είναι τόσο απασχολημένος και ασχολείται με πράγματα όπως τα social media, να γνωρίσουμε στην πραγματικότητα έναν άνθρωπο, βαθιά. Δεν είναι και το πιο εύκολο να ξεχωρίσουμε ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός (που παριστάνει τον φίλο), όταν πλέον η επικοινωνία μας γίνεται συνήθως μέσω μιας οθόνης ή κειμένου σε αντίθεση με την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Ακόμα και αν ο περισσότερος χρόνος που περνάτε με κάποιον είναι σε μια διαδικτυακή ομάδα, ωστόσο υπάρχουν πάντα ενδείξεις στη συμπεριφορά του που αν δώσετε σημασία θα ρίξουν φως στις αληθινές του προθέσεις.

Ακολουθούν 4 πράγματα που μπορούν να σας δείξουν ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι

Ένας πραγματικός φίλος θα μιλάει πάντα με πράξεις

Είναι ωραίο και καλό να καθόμαστε και να μιλάμε και μπορεί πολλές φορές να υπάρχει μεγάλη άνεση στα λόγια, αλλά κάποιος που είναι πραγματικά ένας καλός φίλος θα ναι πάντα έτοιμος να κάνει πράξη αυτά τα λόγια. Ένας ψεύτικος φίλος μπορεί να σας πει πόσο λυπάται που χωρίσατε με τον σύντροφό σας, αλλά ένας πραγματικός φίλος είναι εκεί με ένα αμάξι και καθαρό καναπέ για να σας συμπαρασταθεί μέχρι να σταθείτε ξανά στα πόδια σας.

Ένας πραγματικός φίλος δεν είναι στην πραγματικότητα ποτέ τόσο απασχολημένος για εσάς

Ο καθένας έχει τη ζωή του και πολλά σημαντικά και απαραίτητα πράγματα για να κάνει σε αυτή τη ζωή. Όλοι περνάμε διαστήματα ηρεμίας και περιόδους χάους και στρες και ενώ μπορεί να είναι πρόκληση κατά τη διάρκεια αυτών των στρεσογόνων ημερών να βρούμε λίγο ποιοτικό χρόνο, ένας πραγματικός φίλος πάντα θα τον διαχειρίζεται καλά, επειδή καταλαβαίνει ότι η πραγματική φιλία είναι τόσο πολύτιμη και τόσο επείγουσα όσο οτιδήποτε άλλο.

Ένας πραγματικός φίλος θα σας αγαπάει πάντα γι αυτό που είστε

Όταν και αν είστε τυχεροί να γνωρίσετε έναν άνθρωπο που έχει μια βαθιά, μοναδική συμπάθεια για εσάς, με άλλα λόγια έναν άνθρωπο που ήταν γραφτό να γίνει φίλος σας, όχι μόνο θα σας αγαπάει ακόμα πιο πολύ για κάθε ελάττωμα και ουλή και λάθος, αλλά θα αισθάνεται προνομιούχος να ξέρει τον αληθινό σας εαυτό με έναν τρόπο που πολλοί άλλοι ποτέ δεν θα κατορθώσουν. Θα δει αμέσως την ομορφιά στον αυθεντικό σας και γνήσιο εαυτό σας και ποτέ δε θα ονειρευτεί καν να σας ζητήσει να γίνετε οτιδήποτε άλλο ή οποιοσδήποτε άλλος.

Ένας πραγματικός φίλος θα σας κάνει καλύτερους απλά με το να είναι φίλος σας

Ενώ οι πραγματικοί φίλοι είναι πάντα εκεί για να σας αγαπάνε και να σας στηρίζουν γι αυτό που είστε, δε θα έπρεπε ποτέ να φοβούνται να σας προκαλούν όταν βρίσκεστε στο μονοπάτι για τη δική σας πρόοδο. Μια πραγματική, ειλικρινής και αμοιβαία φιλία σημαίνει αυτόματα ότι όλα τα όμορφα πράγματα που βλέπετε σε αυτόν θα σας κάνουν να θέλετε να γίνετε καλύτεροι και αντίστροφα. Οι πραγματικοί φίλοι ξέρουν πόσο πολύ είμαστε ικανοί και θα μας κρατήσουν στο πιο υψηλό επίπεδο που θα θέλαμε να ήμασταν, όπως θα κάναμε και εμείς γι αυτούς.

«Και αν η αληθινή αγάπη είναι σπάνια, η πραγματική φιλία είναι πιο σπάνια» – Jean de La Fontaine

Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

Διαβάστε επίσης


To Top