Εναλλακτικά άρθρα

3 βήματα για την δημιουργία της επιθυμητής πραγματικότητας

Του Alec Cope

Ελάτε, εν συντομία, να ερευνήσουμε την διαδικασία που κάνουμε αιώνες τώρα – συνειδητά ή υποσυνείδητα. ΕΣΥ δημιουργείς την πραγματικότητά σου, αυτό έχει αποδειχθεί με αμέτρητους τρόπους, επιστημονικά και για μένα προσωπικά, αποδεικνύεται κάθε μέρα. Αν θέλετε «επιστημονικές» αποδείξεις (σύμφωνα με το τρέχον πλαίσιο της επίσημης επιστήμης για το τι είναι «δυνατό»), θα βρείτε αντιφάσεις και θα τρελαθείτε ή θα μελαγχολήσετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η πραγματικότητα. Τι σημαίνει να δημιουργήσετε την δική σας πραγματικότητα, για τον εαυτό σας;

Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα απίστευτα ισχυρό ον. Μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας αυθόρμητα μέσω της σκέψης, μπορούμε να γυμνάσουμε τους μύες μας, με το να φανταζόμαστε ότι γυμναζόμαστε και επίσης, μπορούμε να αλλάξουμε την συχνότητα δόνησης ενός ατόμου, μόνο με το να το παρατηρούμε.Τρελό, ε; Το πείραμα της διπλής σχισμής απέδειξε ότι η συνείδηση προκαλεί την κατάρρευση της κυματικής ιδιότητας των υποατομικών σωματιδίων. Επηρεάζουμε κυριολεκτικά την πραγματικότητα με το να την παρατηρούμε. Είμαστε πολύ περισσότερο από απλώς ένα κομμάτι κρέας.

Δημιουργούμε και επηρεάζουμε την πραγματικότητά μας, επιλέγοντας την προοπτική που επιθυμούμε να υιοθετήσουμε. Εδώ είναι τα τρία βήματα για να δημιουργήσουμε την πραγματικότητά μας:

1) Η ενέργεια ρέει όπου η προσοχή είναι στραμμένη

Η συνείδησή μας είναι δύναμη – κυριολεκτικά. Όταν εστιάζουμε την ενέργειά μας σε έναν στόχο που έχουμε, τι συμβαίνει; Το σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο, σταδιακά. Αρχίζουμε να το βλέπουμε όλο και περισσότερο γύρω μας, σαν συνεχείς υπενθυμίσεις. Τα χρήματα αρχίζουν να μαζεύονται για να φιλοξενήσουν την επιθυμία μας για αυτό το αντικείμενο επειδή είμαστε συνειδητά και ασυνείδητα προσηλωμένοι να εκδηλώσουμε αυτήν την πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που βρίσκονται στην σκηνή με πολλές χιλιάδες ανθρώπους να τους παρακολουθούν, δηλώνουν ότι αισθάνονται τεράστια ενέργεια. Πολλοί Ολυμπιονίκες λένε ότι έχουν καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων από ό,τι έχουν στις προπονήσεις. Το πλήθος τους ταΐζει ενέργεια χωρίς να το ξέρει, η πηγή είναι η προσοχή. Αλλά τι είναι η «προσοχή»; Είναι η συνείδησή μας.

Πρώτο βήμα, προς την επίτευξη των ονείρων μας: να επικεντρωθούμε σε αυτά. Κατευθύνετε την προσοχή σας εκεί, με πράξεις και σκέψεις. Μόλις συμβεί αυτό, το Σύμπαν θα ανταποκριθεί, και θα ξεκινήσει να μας στέλνει αυτό που κι εμείς στέλνουμε “έξω”.

2) Η πραγματικότητά είναι καθρέφτης

Ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τους στόχους / τα όνειρά τους, είναι επειδή το Σύμπαν τους δίνει ακριβώς αυτό που ζητάνε. Αν υπάρχουν πράγματα που εμποδίζουν την επιθυμητή πραγματικότητα να εκδηλωθεί, το Σύμπαν μας δείχνει ΠΟΙΑ είναι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα αφαιρέσουμε. Αυτά τα “ποια”, μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι, τόποι, εμπειρίες, συναισθήματα που μπορεί να είναι δυσάρεστα ή όχι. Αυτά είναι πραγματικά όμορφα δώρα που μεταμφιέζονται ως εφιάλτες.

Έτσι, μπορεί να υπάρξει μια στιγμή που όλα γίνονται πολύ “σκοτεινά”, ή φαίνονται έτσι. Θα σας πω ότι προσωπικά, έχω πλησιάσει αρκετές φορές στο σημείο να τα παρατήσω. Ο μόνος λόγος που δεν το έκανα, ήταν γιατί αν το έκανα, τι θα έκανα μετά; Δεν υπήρχε τίποτε άλλο στη ζωή μου που ήθελα περισσότερο από αυτό, γι ‘αυτό δεν το έκανα. Σκοποβολή στο σκοτάδι, σε σχεδόν πλήρη απομόνωση ήταν η πραγματικότητά μου για ένα διάστημα που αισθάνθηκα ως αιωνιότητα.

Πέρασε λίγος καιρός και άρχισα να παίρνω ρίσκα, να ψάχνω τον εαυτό μου χωρίς να φοβάμαι τι θα βρω. Μετά από πολύ σκάψιμο μέσα μου, άρχισα να σημειώνω πρόοδο και αυτήν την πρόοδο την είδα να αντανακλάται έξω από μένα. Το “εξωτερικό” αντανακλά πάντα το «εσωτερικό». Οπότε, αν αλλάξουμε τις σκέψεις μας, την εστίαση της προσοχής μας και την αντίληψη μας, ο κόσμος μας θα αντικατοπτρίσει το γεγονός. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, δεν μπορώ να αρνηθώ αυτήν την προφανή αλήθεια.

3) Να επιμένετε

Να κατανοήσουμε ότι αν δεν είμαστε συνεπείς και επίμονοι – τίποτα δεν θα συμβεί. Βασισμένος και πάλι στην δική μου εμπειρία, θα πω, ότι χρειάστηκαν λίγα χρόνια για να δω διαφορά στον εξωτερικό μου κόσμο. Σκοποβολή στο σκοτάδι ήταν όλα όσα έκανα για αρκετό καιρό και δεν ήταν εύκολος περίπατος στο πάρκο.

Τα πράγματα μπορεί να σκοτεινιάσουν. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι σίγουρο γιατί είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Διότι, πρόκειται για τον αγώνα της ανάπτυξης, αυτό είναι το όλο θέμα, έτσι κι αλλιώς.

“Εμείς χαιρόμαστε την ομορφιά της πεταλούδας, αλλά σπάνια προσέχουμε τις αλλαγές που έχει περάσει για την επίτευξη αυτής της ομορφιάς.” – Maya Angelou

Αυτό είναι το ήθος αυτού του καταπληκτικού ταξιδιού που πρόκειται να ξεκινήσετε. Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσετε. Δεν έχει σημασία πόση «σκοτεινιά» μπορεί να νιώσετε, μπορείτε απλά να κυλήσετε, να μεγαλώσετε, να εξελιχθείτε, να δώσετε ό,τι έχετε. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι τα παρατάνε, νομίζουν ότι η δυσκολία είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά δεν είναι, είναι το πέρασμα για να πάτε στο σημείο που θέλετε. Είναι μέρος της διαδικασίας.

Προφανώς πρέπει να κάνετε ό, τι πρέπει να κάνετε, οι πληροφορίες είναι χρήσιμες μόνο αν χρησιμοποιούνται για δράση. Χωρίς δράση, δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να ελπίζουμε σε ουρανοκατέβατα δώρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το κάνουν αυτό και λειτουργεί σπάνια υπέρ τους. Ενεργοποιήστε και αποκτήστε πρόσβαση στις πραγματικές σας δυνατότητές, είναι άπειρες οι δυνατότητες σας, και ο κόσμος περιμένει τα δώρα σας. Έχετε την δύναμη να δημιουργήσετε την πραγματικότητα που θέλετε για τον εαυτό σας.

Spirit Science & Metaphysics
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου
Επιστήμη του Πνεύματος

Διαβάστε επίσης

To Top