Εναλλακτικά άρθρα

3 αρχαία βότανα για να αυξήσετε τη συνείδηση και να επεκτείνετε την επίγνωση σας

Του Justin Faerman

Το καθετί που βάζουμε στο σώμα μας έχει μία επίδραση στη συνείδηση και στη λειτουργία του μυαλού, από τον αέρα που αναπνέουμε έως το φαγητό που τρώμε, τα υγρά που πίνουμε και τα πάντα στο ενδιάμεσο. Ακόμα και τα συνηθισμένα φαγητά όπως τα φρούτα, οι σπόροι και τα λαχανικά έχουν ισχυρή επίδραση στη συνείδηση, τις ενέργειες του σώματος και του μυαλού παρόλο που λίγα είναι αρκετά ευαίσθητα για να τα παρατηρήσουμε αφού απαιτείται μια βαθύτερη σχέση και σύνδεση με τον εαυτό μας.

Αλλά αυτό που θα αναφερθεί εδώ είναι μια ειδική τάξη βοτάνων και φαγητών που είναι γενικά ισχυρότερα, περισσότερο σαφή στις επιδράσεις τους και έχουν παλιές καταγεγραμμένες ιστορίες ως ισχυρές επιρροές στην συνείδηση, στην επίγνωση, στη ψυχική και φυσική μας κατάσταση. Αυτά τα βότανα και τα φαγητά συχνά ταξινομούνται ως θεραπευτικά αν και είναι αρκετά δυνατά, ψυχεδελικά στις μεγάλες βοτανικές και αρχαίες ιατρικές παραδόσεις της Ανατολής και της Δύσης. Παρόλο που κάποια από τα τελευταία μπορεί να είναι λίγο ακραία στις επιδράσεις τους, αυτό δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο καλά από τα “μαλακά φυτά” και φαγητά, αλλά απλώς διαφορετικά. Μιλώντας γενικά, κάτι που καταναλώνεται καθημερινά κατά την διάρκεια της ζωής ή για λίγους μήνες ή χρόνια θα έχει μία πιο μόνιμη επίδραση στο σώμα και στο μυαλό από κάτι που καταναλώνεται όχι και τόσο συχνά.

Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να καλύψω λίγα από τα πιο ισχυρά, τιμώμενα θεραπευτικά φυτά από όλο τον κόσμο με μεγάλη ιστορία στην χρήση τους για την αύξηση της συνείδησης και στην ενίσχυση των ουσιών του εγκεφάλου. Κάποια από αυτά είναι κατάλληλα για καθημερινή κατανάλωση και κάποια για λίγες χρήσεις κατά την διάρκεια της ζωής.

Όπως και να ΄χει, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η χρήση τους δε θα πρέπει να ληφθεί στα σοβαρά και αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν παρατηρήσετε κανένα αποτέλεσμα, τότε δεν είναι επειδή το φυτό δεν έχει αποτέλεσμα, είναι επειδή δεν είστε αρκετά ευαίσθητοι για να το παρατηρήσετε.

Μιλώντας από εμπειρία, όταν πριν από μια δεκαετία ξεκίνησα για πρώτη φορά το ταξίδι μου στην βοτανολογία, δεν μπορούσα να διακρίνω κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα από την μέγιστη πλειονότητα βοτάνων που πήρα – και αυτό δεν ήταν θέμα ποιότητας , αν αναρωτιέστε. Είχα πάντα ταλέντο στην εύρεση των πιο αγνών και δραστικών πηγών. Μάλλον , αυτό οφειλόταν στην υπανάπτυκτη ευαισθησία μου σε κάποιες ανεπαίσθητες επιδράσεις των φυτών και την γενική αποσύνδεση μεταξύ του μυαλού και του σώματος. Ωστόσο στο πέρασμα μιας δεκαετίας γεμάτη με χρόνια καθημερινής γιόγκα, διαλογισμό, δουλειά στην αναπνοή ,πρακτική του Neigong καθώς και περιστασιακές νηστείες καθαρισμού και την συνολική κάθαρση της διατροφής και του σώματος μου, έχω γίνει εξαιρετικά ευαίσθητος στα βότανα και στην πραγματικότητα σε όλα τα φαγητά και τα υγρά.

Αυτά, τα ίδια φάρμακα που πριν νόμιζα ότι έχουν ελάχιστο έως καθόλου αποτέλεσμα τώρα είναι σαν ναρκωτικά για μένα. Αυτό να λέγεται, οι περισσότεροι άνθρωποι που θα παρατηρήσουν αποτελέσματα από αυτά τα βότανα θα πρέπει να είναι ικανοί να βρουν δραστικές, ποιοτικές πηγές. Όπως πάντα αναζητήστε οργανικές φυσικές ή βιοδυναμικές πηγές, ιδανικές για φυτά που καλλιεργούνται μέσα ή κοντά στον εγγενή βιότοπο τους και ελάχιστα επεξεργασμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες για το μέγιστο αποτέλεσμα.

1. Gotu Kola

Στην ιατρική της Αγιουβέρδας το Gotu Kola συχνά αναφέρεται για το γνωστό του όνομα ‘Brahmi’ (μην μπερδεύεστε με το ‘Bracopa’ με το οποίο μοιράζονται το ίδιο όνομα) το οποίο μεταφράζεται ως ‘θεϊκό’ υπαινίσσοντας την ευλάβεια με την οποία οι Yogis και oι Rishis της αρχαίας Ινδίας κρατούσαν αυτό το φυτό.

Και στην Κινέζικη και στην Αγιουβέρδικη παράδοση, το Gotu Kola θεωρείται ένα υπέρτατο Shen (πνευματικό) και Satvva (ενισχυτικό) τονωτικό βότανο , το οποίο χρησιμοποιείται για χιλιάδες χρόνια με σπουδαίες επιδράσεις. Στην Κίνα ήταν πιο σεβαστό για την ικανότητα του να επεκτείνει την ζωή, το οποίο χρησιμοποιούνταν σαν βασικό συστατικό σε ένα φυτικό μίγμα που χρησιμοποιούνταν από πολλούς Ταοϊστές για να ξεπεράσουν τα 250 χρόνια ζωής, κατά τα ρεκόρ. Στην Ινδία ήταν και ακόμα χρησιμοποιείται από τους Yogis , μοναχούς και γιατρούς για τα ενισχυτικά αποτελέσματα της ψυχικής ευαισθητοποίησης.

Οι Ινδουιστές το θεωρούσαν ένα ισχυρό φυτό για την ισορροπία και το άνοιγμα του τσάκρα του στέμματος, το οποίο είναι ένα από τα βασικά σημεία μέσω των οποίων η διαίσθηση πιστεύεται ότι εισάγεται στο μυαλό/σώμα και μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα λέει, στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι κάποια από τα βότανα έχουν εντονότερα αποτελέσματα στον ίδιο τον εγκέφαλο.

Το Gotu Kola ενισχύει την πρόσληψη του οξυγόνου στον εγκέφαλο και ειδικότερα στα γενικά κύτταρα του σώματος και έχει αποδειχθεί ότι πραγματικά αυξάνει την νοημοσύνη σε μακροχρόνιους χρήστες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει και εναρμονίζει τα ημισφαίρια επικοινωνίας του εγκεφάλου και αυτό εξηγεί γιατί παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν από γιατρούς. Τα ημισφαίρια του εγκεφάλου συγχρονίζουν τις παραγόμενες μετρήσιμες μεταβολές στην κατάσταση των εγκεφαλικών κυμάτων στο άλφα, γάμα και θήτα φάσμα, τα οποία σχετίζονται με τις διευρυμένες καταστάσεις της συνείδησης και επίσης έχουν γίνει μακροχρόνιες καταγραφές από γιατρούς, μοναχούς ακόμη και χωρίς την χρήση του Gotu Kola. Με αυτή την έννοια, το φυτό δρα ως ένα είδος συντόμευσης για υψηλότερες καταστάσεις της συνείδησης και της επίγνωσης.

To Gotu Kola επίσης λέγεται ότι δρα ακριβώς στην επίφυση εν μέρει μέσω των ανώτερων μηχανισμών και λόγω του γεγονότος ότι είναι αγγειοδιασταλτικό, προκαλεί την αύξηση της ροής του αίματος και του οξυγόνου σε βασικούς τομείς και αδένες μέσα στον εγκέφαλο και το σώμα. Οι ορμόνες από μόνες τους είναι τα ‘μόρια της συνείδησης’ , συντίθενται και διαμορφώνονται από τον εγκέφαλο και κυρίως από τους αδένες. Ως εκ’ τούτου αισθανόμαστε πιο ζωντανοί και η ζωή εμπλουτίζεται περισσότερο όταν λειτουργούν σωστά, στο οποίο το Gotu Kola παίζει κεντρικό ρόλο στην διευκόλυνση τους. Όταν λαμβάνεται μακροπρόθεσμα, κυριολεκτικά επανοικοδομεί τις νευρικές οδούς του σώματος και του μυαλού και αναζωογονεί τον εγκέφαλο από μέσα προς τα έξω. Καθώς ο εγκέφαλος είναι η βασική διασύνδεση ανάμεσα στην συνείδηση και στην ψυχική πραγματικότητα, οι επιδράσεις του φυτού μεταβάλλουν σημαντικά την ευαισθητοποίηση και την αντίληψη μας.

Σε ένα πιο ευδιάκριτο πνευματικό επίπεδο, οι χρήστες του Gotu Kola, έχουν αναφέρει για χιλιετίες ότι το φυτό επίσης αυξάνει την διαισθητική επίγνωση. Παρόλο που αυτό είναι δύσκολο να καταγραφεί με επιστημονικά όργανα, η δημοτικότητα του ανάμεσα στους Yogis και τους Rishies προσδίδει σίγουρα ουσία σε αυτόν τον ισχυρισμό. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, αν είστε ευαίσθητοι σίγουρα θα παρατηρήσετε την επέκταση των διαισθητικών σας ιδεών.

Μη χάσετε: 6 τροφές για να αποσβεστοποιήσετε την επίφυσή σας και να ξεκλειδώσετε την πνευματική επίγνωση

2. Reishi

Πολλά έχουν γραφτεί για το Reishi με το πέρασμα των χρόνων αφού αυτό το ιερό θεραπευτικό μανιτάρι έχει κερδίσει την αναγνώριση του στις ιατρικές κοινότητες για τα ισχυρά άνοσο-ρυθμιστικά του αποτελέσματα. Ωστόσο, πολύ λιγότερα έχουν γραφτεί για τις ιδιότητες που ενισχύουν την συνείδηση και μάλλον εξίσου σημαντικό είναι το πώς να επιλέξετε την κατάλληλη ποικιλία για το μέγιστο αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα.

Στην Ταοϊστική παράδοση, το Reishi θεωρείται ένα υπέρτατο Shen ή τονωτικό που ενισχύει το πνεύμα. Ωστόσο, παρόλο που αυτή η ιδιότητα είναι παρούσα σε όλα τα προϊόντα Reishi έως ένα βαθμό, για αληθινή έντονη δράση, μόνο ορισμένες ποικιλίες είναι επαρκής στις οποίες θα αναφερθούμε σε λίγο.

Το Reishi ήταν για τους Γιαπωνέζους και τους Κινέζους αυτοκράτορες τόσο πολύτιμο που συχνά έστελναν μεγάλες ομάδες ανθρώπων σε απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου με μεγάλο κόστος για να μαζέψουν τις πιο ισχυρές και σπάνιες ποικιλίες από αυτό το ιερό μανιτάρι. Στην Ταοϊστική φιλοσοφία, το Reishi είναι φημισμένο για την εξισορρόπηση, την αποκατάσταση και την καλλιέργεια των ενεργειών του Jing, Shen και Qi του σώματος οι οποίες μαζί είναι τρεις θεμελιώδεις ενέργειες που μας δίνουν ζωή, με το Jing να είναι τα βαθύτερα αποθέματα της δύναμης της ζωής, το Qi να είναι η καθημερινή ενέργεια η οποία μας συντηρεί και το Shen να είναι η πνευματική ενέργεια/επίγνωση ή σύνδεση με το άπειρο. Ως εκ’ τούτου το Reishi αυξάνει τη ζωτικότητα και την ενέργεια της δύναμης της ενέργειας της ζωής μας στα βαθύτερα επίπεδα και γι αυτό εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει αναφερθεί ότι παρατείνει την ζωή , με σύγχρονη έρευνα στο φυτό να προσδιορίζει πολλά από τα οποία γνωρίζουμε για την παράταση της ζωής.

Άλλο ένα πρακτικό επίπεδο είναι ότι το Reishi διευρύνει την συνείδηση σε μια σειρά από ενδιαφέροντες και ασυνήθιστους τρόπους. Για παράδειγμα, ενεργεί για την εναρμόνιση και την χαλάρωση του νευρικού συστήματος, ως σύνολο με ιδιαίτερη έμφαση στην καρδιά. Όσο πιο χαλαρό είναι το νευρικό σύστημα τόσο πιο δεκτικοί και ευαίσθητοι γινόμαστε και στις διαισθητικές και στις ευφυείς ιδέες που διαπερνούν τον κόσμο γύρω μας. Αν είστε βιαστικοί μπορεί να πείτε “ Ναι αλλά και άλλα βότανα είναι εξίσου χαλαρωτικά γιατί το Reishi είναι διαφορετικό;” Η απάντηση είναι το πώς το Reishi δουλεύει για να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα.

Είναι μια προσαρμοστική ουσία που ενισχύει την διαύγεια με αυτό να σημαίνει ότι ηρεμεί το μυαλό και το σώμα μέσω της αποκατάστασης της ισορροπίας των οργάνων του σώματος και των βιο-ενεργειακών συστημάτων και όχι μέσω της νάρκωσης, όπως τα περισσότερα χαλαρωτικά βότανα λειτουργούν. Βασικά η αναισθησία εξασθενεί το νευρικό σύστημα με παρόμοιο αποτέλεσμα όπως αυτό του αλκοόλ. Ωστόσο και το Gotu Kola και το Reishi στην πραγματικότητα ευαισθητοποιούν το νευρικό σύστημα με το να μειώνουν τις παρεμβολές και να κατευνάζουν τα υπερδραστήρια όργανα και τις αποκρίσεις του στρες των βιο-συστημάτων. Είναι σαν να αφαιρούμε την στατική από ένα ραδιοσήμα , το οποίο επιτρέπει περισσότερες λεπτομέρειες από τους ήχους που έρχονται να ακουστούν σωστά. Με αυτή την έννοια, καθώς το Reishi αφαιρεί τη φλεγμονή, το στρες και την ένταση και ξεκινά να εναρμονίζει τα διαφορετικά όργανα και συστήματα στο σώμα, το νευρικό σύστημα γεμίζει με ευαισθησία και λειτουργία, που μας επιτρέπει να βιώνουμε αυτό που πάντα ήταν εκεί αλλά ήμασταν ήδη πολύ εξασθενισμένοι για να το παρατηρήσουμε.

Όπως έχω βιώσει, όταν ξεκίνησα να παίρνω το προϊόν του Shen-rich Reishi η αντίληψη μου για τον χρόνο επιβραδύνθηκε. Ξαφνικά έγινα πιο ευαίσθητος στις πληροφορίες των εισερχόμενων αισθητήριων μέσω όλων των ικανοτήτων μου που μου επέτρεψε να παρατηρώ πιο εύκολα ήχους, χρώματα, αισθήματα, τις σκέψεις και τις εμπειρίες μου. Είναι ενδιαφέρον δεδομένου ότι το Reishi είναι γνωστό ως τονωτικό Heart Qi, που ουσιαστικά σημαίνει ότι λειτουργεί για να θεραπεύσει, να εξισορροπήσει και να ενεργοποιήσει την καρδιά και τα ενεργητικά-αιθέρια της συστατικά, τα οποία αποδεδειγμένα από έρευνα του Ινστιτούτου HeartMath είναι τα κύρια διαισθητικά κέντρα του σώματος. Αυτή η έρευνα έχει δείξει ότι μια δυνατή, υγιής και ευαίσθητη καρδιά είναι τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την ικανότητα μας να λαμβάνουμε διαισθητικές ιδέες και εξωαισθητικές πληροφορίες οι οποίες μπορούν και ενισχύουν την αντίληψη μας και την εμπειρία της πραγματικότητας με απτούς και μετρήσιμους τρόπους οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να εξηγήσουν κάποιες από τις προσωπικές μου εμπειρίες με αυτό το φυτό.

Ωστόσο, αυτοί που είναι πιο πιθανό να παρατηρήσουν δραστικότητα στα αποτελέσματα της ενίσχυσης της συνείδησης από το Reishi, είναι αυτοί που ασχολούνται με τακτική ενεργητική πρακτική όπως Qigong/Neigong , δουλεύουν την αναπνοή τους, κάνουν ενεργειακές θεραπείες ή πιο προχωρημένες μορφές της Kriya και Tantric γιόγκα και διαλογισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το Reishi είναι ισχυρός ενισχυτής των ενεργειών των Qi/Prana του σώματος. Όταν χρησιμοποιείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το Reishi χρησιμεύει ώστε να ενισχύσει αισθητά και να αυξήσει της δύναμης της ζωής του σώματος οι οποίες είναι χρήσιμες για τις πιο προηγμένες μορφές εργασίας ενεργειών.

Ακόμα και αν δεν ασχολείστε τακτικά με αυτούς τους τύπους πρακτικών μπορεί να παρατηρήσετε τα αποτελέσματα του ως βαθιά αρμονία, αίσθηση δύναμης και εκλεπτυσμένης ισορροπίας στο σώμα και στο μυαλό και ίσως μια ευαισθησία σε λεπτές ενέργειες μέσα στον εαυτό και στο περιβάλλον σας.

Το Reishi είναι καλύτερα να λαμβάνεται καθημερινά για περισσότερα αξιοσημείωτα αποτελέσματα και είναι πολύ σημαντικό να αναζητείτε υψηλές(high)-Shen ποικιλίες αν σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ιδιότητες του στην ενίσχυση της συνείδησης. Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθεί και λίγο πιο ακριβό αλλά αξίζει την προσπάθεια. Υψηλές -Shen ποικιλίες είναι φυσικής ή άγριας συγκομιδής –χωρίς να μεγαλώνουν κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες- ιδανικά στο φυσικό τους περιβάλλον στις ορεινές περιοχές της Κίνας. Κάθε άγριας αναπτυσσόμενης ή άγριας συγκομιδής ποικιλία θα έχει υψηλότερο επίπεδο του Shen, αλλά τα μωβ και άλλοι εξωτικοί τύποι πιστεύεται ότι έχουν ακόμα υψηλότερο, με το οποίο συμφωνώ αφού συμπίπτουν με τις εμπειρίες μου. Για πιο ολοκληρωμένες και βαθύτερες πληροφορίες στις θεραπευτικές ιδιότητες και στην ενίσχυση της πνευματικής επίγνωσης του Reishi, καθώς και μια λίστα από προιόντα και πηγές high-Shen δείτε το άρθρο εδώ : http://www.consciouslifestylemag.com/reishi-mushroom-of-spiritual-potency/

3. Iboga

Ενώ μπορείτε να βρείτε υψηλή ποιότητα Reishi και Gotu Kola στο τοπικό κατάστημα με είδη υγιεινής διατροφής, θα χρειαστεί να πάτε ένα λίγο πιο μακρινό ταξίδι για να βρείτε το Iboga, το οποίο είναι καλό πράγμα γιατί δεν είναι ένα φυτό που δεν λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν ή ασυντόνιστα. Ευρέως θεωρείται το πιο δυνατό φυτό-δάσκαλος  το οποίο γνωρίζουμε πως με μία πλήρη δόση μπορεί να σας στείλει σε φανταστικά μέρη με πλήρη αποσύνδεση από την κανονική πραγματικότητα για περίπου 7-8 ώρες ή και περισσότερες και με την εμπειρία από μόνη της να κρατάει για μέρες. Οι μεταβολίτες του Iboga έχουν εξαιρετικά μεγάλο χρόνο ημιζωής, εννοώντας πως μπορεί να κάνουν μήνες να αφήσουν το σώμα εντελώς. Ενώ δε θα είστε σε μια αλλαγμένη κατάσταση της συνείδησης για περισσότερο από λίγες μέρες, το φυτό συνεχίζει να δουλεύει σε βαθύτερα επίπεδα του μυαλού και του σώματος για τους επόμενους μήνες.

Το Iboga είναι ένα σπάνιο και δύσκολο να το βρεις φυτό, είναι ένα παροιμιώδης η ικανότητά του να σας περνάει σε άλλους κόσμους, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά σε πολλές ιθαγενείς κουλτούρες στην υποσαχάρια Αφρική. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά θεραπευτικά κέντρα παγκοσμίως τα οποία προσφέρουν καθοδηγημένες τελετές Iboga για τους περιπετειώδης. Και θα χρειαστείτε έναν οδηγό εάν αποφασίσετε να αναζητήσετε το φυτό γιατί σας «αχρηστεύει» στην κορύφωση της εμπειρίας αφού κυριολεκτικά επαναφέρει τον εγκέφαλο και επανακαλωδιώνει την συνείδηση στα βαθύτερα επίπεδα.

Από ενδιαφέρον, το φυτό έχει μελετηθεί αρκετά καλά από επιστημονική άποψη λόγω της υπόσχεσης του ως αναδυόμενη θεραπεία για τον εθισμό στα ναρκωτικά και τα ευρήματα υποδεικνύουν ακριβώς το γιατί και πως αλλάζει την δύναμη της συνείδησης. Σχεδόν χωρίς εξαίρεση, μια καλή δόση από Iboga επηρεάζει και επαναφέρει σχεδόν κάθε μονοπάτι και σύστημα στον εγκέφαλο ίσως των πιο σημαντικών NMDA υποδοχών μας. Τα κανάλια των υποδοχών NMDA είναι βασικά περιοχές του εγκεφάλου μας οι οποίες εφοδιάζουν τον «έλεγχο κλιματισμού» , βιο-ψυχολογικών και ψυχολογικών απαντήσεων σε διάφορες εμπειρίες ( και ουσίες) στην ζωή και πιστεύεται από ερευνητές πως είναι μεγάλο κομμάτι του μηχανισμού που μας δίνει την ικανότητα να σχηματίσουμε παραστατικά πρότυπα και αντιλήψεις που μας επιτρέπουν να έχουμε εμπειρίες της συνείδησης σε φυσική μορφή.

Αν και δεν είναι πλήρως κατανοητό, είναι ζωτικής σημασίας για την εμπειρία της συνείδησης μας –όπως και πιο αναισθητικά φάρμακα που στοχεύουν σε αυτή την περιοχή του εγκεφάλου καθώς μειώνουν την δραστηριότητα που θα μας οδηγούσε ουσιαστικά στο να χάσουμε τις αισθήσεις σε διάφορους βαθμούς.

Για να το θέσουμε σε απλή γλώσσα , το Iboga είναι ισχυρός ανταγωνιστής του υποδοχέα NMDA, το οποίο βασικά σημαίνει πως επαναφέρει ή επανακαλωδιώνει αυτή την περιοχή του εγκεφάλου και προκαλεί μακράς διαρκείας νευρικές αλλαγές σε αυτή και άλλες κρίσιμες περιοχές. Καθώς το βίωσα, το Iboga αφαίρεσε ένα μεγάλο μέρος του προηγούμενου «κλιματισμού» τον οποίο είχα μαζέψει όλη μου την ζωή-κυριολεκτικά διέγραψε πολύ από την αρνητική συναισθηματική διαμόρφωση, την παρομοίωση του «γράφω στον μαυροπίνακα του μυαλού μου» αφήνοντας με, με ένα ‘καθαρό μητρώο’ με το οποίο ήμουν ικανός να ξαναχτίσω καινούργια νευρολογικά μονοπάτια και θετικά συναισθήματα μέσα από επιβεβαιωμένες συνήθειες ζωής και δράσεις που βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο την ποιότητα της ζωής μου, αλλά μου επέτρεψαν να αντιληφθώ τα βαθύτερα στρώματα της πραγματικότητας των εμπειριών μου τα οποία παλαιότερα αγνοούσα.

Σαν αποτέλεσμα από την δράση του NMDA και πολλές άλλες νευρολογικές επιδράσεις, τo Ιboga επίσης επανα-ευαισθητοποιεί σημαντικά υποδοχές νευροδιαβιβαστών και δεσμευτικές περιοχές σε όλο το σώμα και μυαλό και εργάζεται για να φέρει την συνολική ισορροπία τους πίσω στην αρμονία μέσω συναισθηματικών αντιδράσεων που δίνουν ερεθίσματα στο περιβάλλον.

Σε πιο πνευματικό επίπεδο παρόμοιο με το DMT και Ayahuasca, σας εκτοξεύει σε μια κατάσταση εκτεταμένης ευαισθητοποίησης το οποίο είναι δύσκολο να περιγραφτεί με ακρίβεια: το άνοιγμα της συνείδησης και αντίληψης στα βαθύτερα στρώματα της αληθινής φύσης της πραγματικότητας, όποια και αν είναι.

Μιλώντας από εμπειρία, για μένα, υπήρχε μια ζωή πριν το Iboga και μια ζωή μετά το Iboga. H ζωή μετά το Iboga περιλαμβάνει σημαντικά το συναίσθημα της «αναγέννησης» , μια πιο βαθιά σχέση με την δική μου πνευματική φύση και προέλευση , της σημαντικά αυξανόμενης διαισθητικής επίγνωσης και την ικανότητα να αλληλεπιδρώ ενσυναισθητικά με τους άλλους και το περιβάλλον μου, μια αξιοσημείωτη αύξηση στην ψυχική και διαπροσωπική ικανότητα και την δεξιότητα να αισθάνομαι και να αντιλαμβάνομαι ενέργειες σε όλες τις μορφές με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Ενώ αυτά μπορεί να φαίνονται σαν ανεπίσημα στοιχεία, και είναι έως ένα βαθμό, το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί από Σαμάνους για χιλιάδες χρόνια και αυτές οι εμπειρίες είναι εξαιρετικά κοινές. Όπως και κάθε άλλος ανώτερος «δάσκαλος» φυτών (Peyote, Ayahuasca, κτλ.) δρα ως ισχυρός ενισχυτής της συνείδησης και πόρτας σε πτυχές της πραγματικότητας πέρα από την καθημερινή μας αντίληψη. Αν και πρέπει να λαμβάνεται σπάνια και με μεγάλη ευλάβεια και σύνεση οι εμπειρίες που παρέχει το Iboga είναι τόσο βαθιές που δεν μπορούν να βοηθήσουν με άλλο τρόπο αλλά με το να αλλάξουν την συνείδηση μόνιμα , με κανένα άλλο τρόπο από ότι με την απλή επέκταση της εμπειρίας μας για την πραγματικότητα σε βαθύτερους τρόπους.

Ο εγκέφαλος, το σώμα και το νευρικό σύστημα είναι βιο-φυσιολογικά προγραμματισμένα να καταγράφουν και να ενσωματώνουν ασυνήθιστα έντονα ή σημαντικά γεγονότα και το Iboga είναι και τα δύο, εννοώντας ότι η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. Ως εκ’ τούτου δεν λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν , αν και είναι σχετικά ασφαλής όταν πλησιάζεται με τις απαραίτητες προφυλάξεις και μπορεί να είναι ένας μεγάλος επιταχυντής της συνειδητής εξέλιξης μας με πολλούς τρόπους. Όμως ποτέ μην ξεχνάτε ότι το μόνο που χρειάζεστε για το ταξίδι στα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης είναι ήδη μέσα σας και αυτά τα βότανα και φυτά είναι απλά εργαλεία για να σας βοηθήσουν να έχετε πρόσβαση σε αυτό που ήδη κατέχετε και όχι τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθεί η φώτιση σας.

Μετάφραση: awakengr.com

Διαβάστε επίσης

To Top