Συνείδηση

18 εικόνες που θα σας κάνουν να σκεφτείτε για το ποιος πραγματικά είστε

Εν συντομία

  • Τα γεγονότα: Ως άνθρωποι, ατομικά και συλλογικά διατηρούμε με επιμονή την δυαδικότητα λόγω του προγραμματισμού της κοινωνίας και των κυριότερων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την ψευδαίσθηση και να δούμε περισσότερα από αυτά που απεικονίζονται στις οθόνες μας.
  • Σκεφτείτε: Έχουμε την τάση να κλίνουμε προς την μία ἠ την άλλη πλευρά, αλλά στην πραγματικότητα ο προβληματισμός, η ισορροπία και η εσωτερική δουλειά που μας φτάνουν στο ύψος της ύπαρξης μας. Είμαστε αληθινά απέραντοι, και όταν το συνειδητοποιήσουμε και αρχίζουμε να ενεργούμε σύμφωνα με αυτό, θα δούμε καλύτερα το ποιοι είμαστε πραγματικά.

Ενώ «περιπλανιέστε» στα κοινωνικά μέσα ή «σερφάρετε» στο Διαδίκτυο, σίγουρα θα συναντήσετε πολλές εικόνες που συνήθως τραβούν την προσοχή σας. Υπάρχουν οι τυπικές εικόνες και τίτλοι που χρησιμοποιούνται ως δόλωμα για να σας παρασύρουν αφήνοντάς σας ανεκπλήρωτους, και στη συνέχεια έχοντας αυτές τις εικόνες του κόσμου συνεχίζετε απλά για να ανακαλύψετε περισσότερα. Αλλά το πιο όμορφο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εκείνες οι εικόνες που πραγματικά σας κάνουν να σκεφτείτε βαθιά, και να αναρωτηθείτε για τον εσωτερικό σας κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχω δει πολλά νέα έργα τέχνης που δείχνουν την βαθύτερη διορατικότητα, την κατανόηση και τις πνευματικές επιπτώσεις από αυτό που η ανθρωπότητα είτε περνά είτε εμφανίζεται να είναι – και έτσι, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία από τους καλλιτέχνες που εμφανίζεται συνεχώς με κάποια απίστευτα μηνύματα.

Το όνομά της είναι Medya Bulduk, και η δουλειά της μιλάει από μόνη της. Είτε την επεξεργαζόμαστε οπτικά για να απελευθερωθούμε από τους φόβους, τον εγωισμό ή τους περιορισμούς γενικότερα, ή για να ενώσουμε την ανθρωπότητα μέσα από τις διαφορές και τις ομοιότητές μας, κάνει εκπληκτική δουλειά στη δημιουργία μιας οπτικής ιστορίας που σας κάνει να αναρωτηθείτε.

Παρακάτω είναι μερικά από τα έργα της που έχω πάρει από την ιστοσελίδας της. Τι σας κάνουν να νιώθετε; Τι σκέφτεστε όταν βλέπετε αυτές τις εικόνες; Ποιοι είμαστε, αλήθεια;

Δύο παιδιά που ζουν στο παρόν.

Τα περισσότερα από τα προβλήματα σου δεν είναι αληθινά προβλήματα.

Κάποτε φοβόμουν πως οι άλλοι θα πουν: «Ποια νομίζει πως είναι;»

Κάποιες φορές είναι ευκολότερο να προσποιείσαι από το να εξηγήσεις το ανεξήγητο.

Δεν είναι κάθε πόνος ορατός.

Δεν υπάρχουν κακοί μαθητές ή παιδιά, μόνο αυτοί που χρειάζονται κινητοποίηση, καθοδήγηση και αγάπη.

Μαγεία.

 

Η εσωτερική ανάπτυξη αλλάζει την πραγματικότητα μας.

Φτωχό μυαλό: «Χρειάζομαι χρήματα για να βγάλω χρήματα». Πλούσιο μυαλό: «Ιδέα + στυλό/χαρτί».

Το μίσος μαθαίνεται.

Η ευτυχία βρίσκεται στη στάση σου, όχι σε αυτά που έχεις.

Ανάπτυξη.

Εστίαση.

Φανταστείτε να μην βλέπαμε ποτέ τα σώματα, αλλά μόνο την ενέργεια των ανθρώπων.

Πρόσεχε ποιον επιλέγεις να έχεις στη ζωή σου. Οι ενέργειες είναι αληθινές.

Σταμάτα να δίνεις την δύναμη στους άλλους να ελέγχουν τα συναισθήματα και την αξία σου. Αν δεν ελέγξεις εσύ το μυαλό σου, κάποιος άλλος θα το κάνει.

Εκπαίδευσε το μυαλό σου το ίδιο καλά με το σώμα σου. Γύμνασε όμως και το σώμα σου.

Μετάφραση, επιμέλεια: L.C.

Awakengr.com via  collective-evolution.com

Διαβάστε επίσης

To Top