Ρήσεις

15 σκληροπυρηνικά αποφθέγματα του Τσανάκυα που καταστρέφουν κάθε ψευτιά της ζωής


Η αλήθεια είναι σπάνια αυτές τις μέρες. Εννοώ την πραγματική αλήθεια, αυτή που διαπερνά όλες τις προσποιήσεις και μιλά απευθείας στην ειλικρινή καρδιά σας.

Υπάρχουν όλα αυτά για το πως θα έπρεπε να ζείτε την ζωή σας, αλλά αν θέλετε μια ειλικρινή συμβουλή, πάτε στους μεγάλους ανθρώπους. Θα σας τα πουν ακριβώς όπως είναι επειδή δεν έχουν κανένα λόγο για να προσποιούνται πλέον.

Τέτοια σοφία αναπτύσσεται με τα χρόνια επειδή καθώς μεγαλώνετε κουράζεστε από την ψευτιά γύρω σας. Απλώς δεν έχετε χρόνο και ενέργεια να ανεχτείτε και άλλα ασήμαντα παιχνίδια που παίζει η κοινωνία. Οπότε, εστιάζετε μόνο στο τι είναι πραγματικό και αληθινό για την καρδιά σας.

Μαθαίνοντας από αυτή τη σοφία των μεγαλύτερων μας, γινόμαστε σοφότεροι με τις επιλογές μας όταν είναι καιρός να τις ζήσουμε.

Επειδή η ζωή είναι μικρή, το να μάθουμε όλα τα μαθήματα της ζωής μόνο με τις δικές μας εμπειρίες είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Γι αυτό κάθε πρόσωπο που φιλοδοξεί να ζήσει την ζωή του με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί πρέπει να μελετήσει και να μάθει τα μαθήματα που παρέχονται από τους ανθρώπους που έχουν περπατήσει το ταξίδι προς την αλήθεια.

Ο Τσανάκυα (350-275 π.Χ.) ήταν Ινδός πολιτικός και φιλόσοφος, επικεφαλής σύμβουλος και πρωθυπουργός του Ινδού αυτοκράτορα Chandragupta , του πρώτου κυβερνήτη της αυτοκρατορίας των Μαουρύα.

Ήταν γνωστός για την σκληρή σοφία του και στο να λέει τα πράγματα όπως είναι.

Τα ακόλουθα αποφθέγματα του με έκαναν καλύτερο άνθρωπο απλώς διαβάζοντας τα!

15 σκληροπυρηνικά αποφθέγματα του Τσανάκυα

 1. «Ένα άτομο δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ειλικρινές. Τα ίσια δέντρα κόβονται πρώτα και οι ειλικρινείς άνθρωποι καταρρίπτονται πρώτοι.»
 2. «Η ευωδιά των λουλουδιών διαδίδεται μόνο προς την κατεύθυνση του αέρα. Αλλά η καλοσύνη ενός ανθρώπου διαδίδεται προς όλες τις κατευθύνσεις.»
 3. «Ο Θεός δεν είναι παρών σε είδωλα. Τα συναισθήματα σου είναι ο Θεός. Η ψυχή σου είναι ο ναός.»
 4. «Ένας άνθρωπος δε γεννιέται σπουδαίος, γίνεται από τις πράξεις του.»
 5. «Ποτέ μην γίνεσαι φίλος με ανθρώπους που είναι ανώτεροι ή κατώτεροι σου. Τέτοιες φιλίες δε θα σου δώσουν ευτυχία.»
 6. «Να συμπεριφέρεσαι στα παιδιά σου με πολύ αγάπη τα πέντε πρώτα χρόνια. Τα επόμενα πέντε να τα μαλώνεις. Μέχρι να γίνουν 16, φέρσου τα σαν είστε φίλοι. Όταν μεγαλώσουν θα είναι οι καλύτεροι σου φίλοι.»
 7. «Μάθε από τα λάθη των άλλων… Δεν ζεις αρκετά για να τα κάνεις όλα μόνος σου.»
 8. «Η εκπαίδευση είναι ο καλύτερος φίλος σου. Ένα μορφωμένο άτομο είναι σεβαστό παντού. Η εκπαίδευση υπερισχύει έναντι της ομορφιάς και της νεότητας.»
 9. «Ακόμα και αν ένα φίδι δεν είναι δηλητηριώδες, θα πρέπει να προσποιείται ότι είναι.»
 10. « Υπάρχει κάποια ιδιοτέλεια πίσω από κάθε φιλία χωρίς συμφέροντα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.»
 11. «Πριν αρχίσεις κάποια δουλειά, πάντα να αναρωτιέσαι 3 πράγματα: γιατί το κάνω, ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα και θα τα καταφέρω; Μόνο όταν σκεφτείς πολύ και βρεις ικανοποιητικές απαντήσεις στις ερωτήσεις, συνέχισε.»
 12. «Μόλις σε πλησιάσει ο φόβος, επιθέσου και κατέστρεψε τον.»
 13. «Η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου είναι η νεότητα και η ομορφιά μιας γυναίκας.»
 14. «Το καλύτερο γκουρού-μάντρα: ποτέ μην μοιράζεσαι τα μυστικά σου με κανέναν. Θα σε καταστρέψει.»
 15. «Μόλις αρχίσεις να εργάζεσαι πάνω σε κάτι, μην φοβηθείς την αποτυχία και μην το παρατήσεις. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σιωπηλά είναι οι πιο ευτυχισμένοι.»

Διαβάστε επίσης: 22 σκληρές αλήθειες για την ύπαρξη που θα ταρακουνήσουν το μυαλό σας

awakengr.com

Διαβάστε επίσης


To Top