Τρόπος ζωής

15 πράγματα που κάνουν οι χαρούμενοι άνθρωποι


Η ζωή δεν είναι πάντα μια βόλτα στο πάρκο. Πώς οι χαρούμενοι άνθρωποι, λοιπόν, ξεπερνούν μια δύσκολη ημέρα; Αυτές οι συμβουλές είναι εκείνα τα μικρά πράγματα που οι ίδιοι κάνουν για να βελτιώσουν έστω και λίγο τη ζωή τους, και τώρα μπορείτε να μιμηθείτε και εσείς. Απλά θυμηθείτε το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να το χαρίζετε σε κάθε ευκαιρία.

1. Λένε ευχαριστώ

Το να πεις ευχαριστώ είναι ένας τρόπος να κάνεις την ημέρα κάποιου λίγο πιο φωτεινή. Κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής ημέρας, σταματήστε και αφιερώστε λίγο χρόνο να σκεφτείτε τα μικρά πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Μπορεί για αρχή να μην σας βγαίνει φυσικά αλλά μακροπρόθεσμα θα αυξήσει την ευτυχία σας. Είτε πρόκειται για έναν ευγενικό ταμεία στο σούπερ μάρκετ είτε για έναν συνάδελφο που κρατάει το ασανσέρ για να το προλάβετε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να σταματήσετε και να εκτιμήσετε τα μικρά πράγματα.

2. Πατάνε αποσύνδεση

Το να πάθετε εμμονή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια κακή συνήθεια που δυστυχώς όλοι έχουμε, αλλά το να κοιτάτε τις φωτογραφίες των διακοπών άλλων ανθρώπων ή τα νόστιμα γλυκά που τρώνε, δεν σας προσφέρει απολύτως τίποτα. Κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας, να αποσυνδέεστε καθημερινά. Επιλέξτε καλύτερα να διαβάσετε ένα βιβλίο, να καλέσετε ένα φίλο ή απλά να βάψετε τα νύχια σας. Μόνο μέσα από την αποσύνδεση μπορείτε να ζήσετε τη δική σας ζωή, αντί να παρακολουθείτε τις ζωές των άλλων.

3. Δεν αγχώνονται για μικροπράγματα

Οι κακές ημέρες πάντα υπάρχουν. Χύνεις τον καφέ πάνω σου ενώ τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ο θυμός, η απογοήτευση και το άγχος είναι απόλυτα λογικές  αντιδράσεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι η τελική σας αντίδραση. Το να μάθετε να αφήνετε τα μικρά πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε, θα σας επιτρέψει να εστιάσετε καλύτερα στις θετικές πτυχές της ζωής. Μπορεί αυτά τα μικρά πράγματα να σας ρίχνουν αλλά σίγουρα θα έρθει κάτι που αξίζει περισσότερο τον χρόνο και την ενέργειά σας.

4. Σχεδιάζουν αποδράσεις

Αν δεν μπορείτε για οικονομικούς λόγους να ταξιδέψετε σε άλλη ήπειρο, υπάρχουν πολλοί οικονομικοί τρόποι για να δείτε τον κόσμο. Το να έρθετε σε επαφή με μια νέα κουλτούρα ή φαγητό ή απλά μια αλλαγή τοπίου, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να φέρετε επιπλέον χαρά στη ζωή σας. Είτε ταξιδεύετε μόνοι είτε με έναν φίλο, τα ταξίδια σας βοηθούν να δημιουργήσετε αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

5. Μαθαίνουν από τα λάθη τους

Όσο και αν προσπαθείτε να είστε τέλειοι, τα λάθη είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής.Ενώ είναι εύκολο να κατηγορήσετε τον εαυτό σας για μια αποτυχημένη δουλειά ή σχέση, το να εστιάσετε στα λάθη σας, θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε το λάθος σε κάτι παραγωγικό. Όταν κάτι πάει στραβά, θεωρήστε το μια ευκαιρία να ωριμάσετε και να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

6. Κάνουν ένα διάλειμμα

Η πολύωρη εργασία στο γραφείο σας εξαντλεί. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό κόλπο που θα σας βοηθήσει να είστε πιο χαρούμενοι και παραγωγικοί: κάντε ένα διάλειμμα. Ακόμα και αν παίρνετε στη δουλειά το μεσημεριανό γεύμα, βγείτε για έναν γρήγορο περίπατο γύρω από το τετράγωνο. Το να κινηθείτε και να πάρετε τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή, θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε πιο ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την επόμενη δουλειά που έχετε να διεκπεραιώσετε.

7. Μετατρέπουν μία λίστα εργασιών σε παιχνίδι

Οι δουλειές του σπιτιού δεν θεωρούνται διασκεδαστικές, αλλά υπάρχουν τρόποι για να τις μετατρέψετε σε κάτι συναρπαστικό. Την επόμενη φορά που θα πρέπει να καθαρίσετε το δωμάτιό σας, βάλτε ένα χρονόμετρο στα 10 λεπτά και ανταγωνιστείτε το ρολόι για να συμμαζέψετε όσα περισσότερα μπορείτε, ενώ ο χρόνος τρέχει. Τα δέκα λεπτά θα περάσουν πριν το καταλάβετε και στη βιασύνη σας να νικήσετε το ρολόι, θα δείτε ότι ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς έχει γίνει.

8. Χτίζουν δυνατές σχέσεις

Το να διατηρείτε τις φιλίες σας είναι ένα σημαντικό μέρος μια χαρούμενης και γεμάτης ζωής. Είτε έχετε λίγους και καλούς φίλους είτε μεγαλύτερο κοινωνικό κύκλο, το να κρατάτε επαφή και να έχετε έναν καλό φίλο για να σας φτιάξει τη διάθεση, θα κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή σας.

9. Δεν κατηγορούν το παρελθόν

Αντί να σκέφτεστε συνέχεια τα πράγματα που πήγαν στραβά στο παρελθόν, κάντε τον χρόνο σας πιο ουσιαστικό. Σκεφτείτε το μέλλον που απλώνεται μπροστά σας. Αν παραμείνετε θετικοί και σκεφτείτε τους στόχους σας, είστε σε θέση να αφήσετε πίσω τα πράγματα που δεν πήγαν όπως θα θέλατε.

10. Προσποιούνται μέχρι να τα καταφέρουν

Μερικές ημέρες απλά δεν ξεκινούν καλά και από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε, απλά θέλετε μία δικαιολογία για να παραμείνετε κάτω από τα σκεπάσματα. Όταν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να σηκωθείτε και να αντιμετωπίσετε την ημέρα, προσπαθήστε να προσποιηθείτε ένα χαμόγελο μέσα στην πρωινή σας ρουτίνα.

11. Ρισκάρουν

Αντί να περιμένετε να πέσουν οι ευκαιρίες στα πόδια σας, πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας.  Η έκθεση του εαυτού σας εκεί έξω σίγουρα φαντάζει πρόκληση, αλλά από τη στιγμή που θα πάρετε αυτό το ρίσκο, είτε πρόκειται για εύρεση νέας δουλειάς είτε για ραντεβού, στο τέλος θα ανταμειφθείτε.

12. Ξεκουράζονται

Λίγες ώρες ύπνου παραπάνω καθίστανται ευεργετικές για τον οργανισμό σας. Όταν αισθάνεστε αδύναμος και εξαντλημένος, είναι δύσκολο να πάρετε μπρος. Ενώ σίγουρα δεν πρέπει να θυσιάζετε τα σχέδια σας, καλό θα ήταν να διαθέτετε λίγο χρόνο για ξεκούραση.

13. Γυμνάζονται

Μπορεί να μην βλέπετε ένα μαραθώνιο στον ορίζοντα, αλλά η σωματική άσκηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι μιας χαρούμενης ζωής. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και  σας βοηθάει να έχετε μια πολύ καλή διάθεση.

14. Είναι ειλικρινείς

Λένε πως η ειλικρίνεια είναι αναγκαία, και όταν πρόκειται για την υγεία και την ευτυχία, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αλήθεια. Τα ψέματα προκαλούν στρες και άγχος και η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην την ζήσετε αυθεντικά.

15. Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους

Ο καθένας έχει τη δική του πορεία στη ζωή, και όταν συγκρίνετε τη δική σας πορεία με τη πορεία των άλλων, δεν είστε αρκετά συγκεντρωμένοι στην προσωπική σας πρόοδο. Όσο δύσκολο και αν είναι να νικήσετε τη ζήλεια, το να μάθετε πόσο μπορείτε να στέκεστε δίπλα σε άλλους, τελικά θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στη δική σας επιτυχία.

flowmagazine.gr

Διαβάστε επίσης


To Top