Εναλλακτικά άρθρα

13 κλειδιά για να ανοίξετε την έκτη αίσθηση

«Τείνουμε να βιώνουμε τα ανώτερα επίπεδα της διαίσθησης όταν δεκάδες συνειδητές γνώσεις, υποσυνείδητες αναμνήσεις και αισθήσεις συμπίπτουν για να προωθήσουν μια οριστική διορατικότητα που κανονικά θα ξεπερνούσε το πεδίο του συνειδητού υπολογισμού ή της γνωστικής εξήγησης»

Όταν κατανοείτε την έκτη αίσθηση σας, να θυμάστε πάντα ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε, όλοι την έχουν, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και είτε το γνωρίζετε είτε όχι έχετε ήδη έρθει σε επαφή μαζί της. Η έκτη αίσθηση μας ή η διαισθητική ικανότητα μας είναι τόσο ισχυρή και ευεργετική όσο καμία άλλη αίσθηση μας. Επομένως, πρέπει να την αναπτύξετε. Η ανάπτυξη της έκτης αίσθησης αφορά την αναγνώριση και την ενδυνάμωση της διαίσθησης σας. Με αυτόν τον τρόπο προστίθεται ακόμα μια εντελώς καινούργια διάσταση στην ζωή μας που μας ενισχύει με αυτοπεποίθηση.

Όλοι λαμβάνουμε καθημερινά διαισθητικές πληροφορίες, επομένως όλοι είμαστε διαισθητικοί. Παίρνουμε αυτά τα μηνύματα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Με την τηλεπαθητική γνώση, την διακοή και με την διαφή (διαίσθηση μέσω των αισθήσεων).

Παρακάτω βρίσκονται 13 βήματα για να ανοίξετε την έκτη αίσθηση σας.

Θα χρειαστεί να αναπτύξετε:

 1. Τις φυσικές αισθήσεις σας. Η αίσθηση της όρασης, της ακοής, της αφής, της οσμής και της γεύσης λόγω του σύγχρονου κόσμου μπορεί να μην βρίσκονται σε συγχρονισμό. Για να τις εναρμονίσετε, βυθιστείτε στον εαυτό σας και στην φύση. Μόνο το να βρίσκεστε στην φύση μπορεί να ξαναζωντανέψει τις αισθήσεις σας!
 2. Κοινωνική επιρροή. Στην ζωή σας έχετε αναπτύξει ένα σύστημα πεποιθήσεων. Αυτό το σύστημα σας βοηθά να φιλτράρετε και να κατανοείτε τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος αφορά σχεδόν αποκλειστικά την επικοινωνία και περιλαμβάνει και αυτά που βλέπετε και αυτά που δεν βλέπετε, αλλά οι πεποιθήσεις σας είναι αυτές που επηρεάζουν την επικοινωνία σας. Χρειάζεται να μάθετε να σταματήσετε να είστε δύσπιστοι και να κρίνετε, αν θέλετε να επεκτείνετε την επίγνωση σας. Θα πρέπει να μάθετε να ακούτε προσεκτικά και έξυπνα αν θέλετε να αποκτάτε σοφία από κάθε εμπειρία.
 3. Τα συναισθήματα. Χρειάζεται να μην κυβερνάστε και να μην καταναλώνεστε από τα συναισθήματα σας. Πρέπει να μπορείτε να διακρίνετε ένα αληθινό συναίσθημα. Αν το νιώθετε στην καρδιά σας, θα σας μεταμορφώσει. Αν καταναλώνεστε από αυτά, τότε ξέρετε πως δεν είναι αληθινά. Ποτέ μην πάτε ενάντια στην καρδιά σας.
 4. Kαταστολή. Χρειάζεται να μάθετε να παρακολουθείτε και να παρατηρείτε τους εσωτερικούς σας μηχανισμούς. Αφήστε το μυαλό σας να κάνει την δουλειά του με την λογική και την αιτιολόγηση και αφήστε την καρδιά να ασχολείται με τα συναισθήματα. Να γνωρίζετε και τα δύο. Πρέπει να μάθετε να αφήνετε τα πάντα να λειτουργούν με τον δικό τους φυσικό τρόπο αλλιώς η κρίση σας θα μπερδευτεί. Πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα και τον εαυτό σας.
 5. Δώστε προσοχή. Ηρεμήστε γιατί ο χρόνος φαίνεται να επιταχύνεται. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και σταματήστε πριν αποφασίσετε κάτι. Αν δεν το κάνετε, δεν θα μπορείτε να εστιάσετε στην διαίσθηση και στα διακριτικά μηνύματα που σας έρχονται. Το να πιέζετε έτσι την ζωή σας μπορεί να σας καταπιέσει με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίσετε αυτά που σας λέει η διαίσθηση σας. Μην αφήσετε αυτό το φυσικό δώρο ανεκμετάλλευτο!
 6. Νιώστε τις δονήσεις. Γνωρίσατε ποτέ κάποιον και αμέσως νιώσατε άβολα; Έχετε αισθανθεί ότι κάποιος σας κοιτάζει; Νιώθετε πως θα συμβεί κάτι κακό; Μην αγνοείτε αυτά τα σημάδια. Δράστε αναλόγως, ειδικά αν αισθάνεστε κίνδυνο. Είναι μηνύματα που προέρχονται από το υποσυνείδητο.
 7. Κάντε ενδοσκόπηση. Αν ψάχνετε την λύση σε ένα πρόβλημα και προσπαθείτε να πάρετε μια απόφαση ή αν χρειάζεστε μια δημιουργική ιδέα πάτε σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν μπορεί κανείς να σας διακόψει. Αναπνεύστε βαθιά για αρκετά λεπτά και ηρεμήστε τις σκέψεις σας. Τότε κάντε την ερώτηση στο υποσυνείδητο μυαλό σας. Καθίστε ήσυχα και περιμένετε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Αν δεν πάρετε κάποια απάντηση άμεσα, συνεχίστε να κάνετε την ερώτηση- πριν πάτε για ύπνο, όταν ξυπνήσετε. Η δύναμη των αισθήσεων σας θα σας δώσει την απάντηση.
 8. Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο ονείρων. Στους περισσότερους ανθρώπους, η διαίσθηση τους βρίσκεται σε καταστολή, απορρίπτεται ή απλώς δεν έχει ενεργοποιηθεί, αλλά όταν ονειρεύεστε, όλα ανοίγουν. Δυστυχώς τα περισσότερα όνειρα παραβλέπονται ή ξεχνιούνται. Τα όνειρα σας είναι ισχυρά υποσυνείδητα μηνύματα που σας παρουσιάζονται ενώ κοιμάστε. Προσφέρουν διορατικότητα για τα καθημερινά σας προβλήματα μέσω των αρχέτυπων εικόνων και συμβόλων. Το να τα γράφετε είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να αξιοποιήσετε το υποσυνείδητο σας και να ενισχύετε την διαίσθηση σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ονείρων στο οποίο γράφετε τις σκέψεις σας χωρίς να το σκέφτεστε πολύ.
 9. Οραματιστείτε και πείτε τις προθέσεις σας. Το υποσυνείδητο μυαλό, η διαίσθηση και τα όνειρα σας, σας στέλνουν τακτικά μηνύματα. Δοκιμάστε να στείλετε κι εσείς κανένα! Οραματιστείτε τι θέλετε να καταφέρετε. Πείτε δυνατά τις προθέσεις σας σαν να είναι ήδη πραγματικότητα. Ενισχύστε τις επιθυμίες σας με το υποσυνείδητο μυαλό σας, ώστε να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Αν φυτέψετε έναν υποσυνείδητο σπόρο, οι αισθήσεις και το μυαλό σας θα τον κάνουν να ανθίσει.
 10. Ακούστε και επικοινωνήστε με όλες τις αισθήσεις σας. Το 93% της επικοινωνίας δεν γίνεται λεκτικά. Επικοινωνήστε πλήρως όταν ακούτε κάποιον. Δώστε προσοχή όχι μόνο στις λέξεις αλλά και στις εκφράσεις, στις μυρωδιές στις χειρονομίες και στην διάθεση. «Διαβάστε» το άλλο άτομο, μην ακούτε απλώς αυτά που λέει.
 11. Περάστε χρόνο στην φύση. Όταν περνάτε χρόνο στην φύση, διεγείρετε και αναζωπυρώνετε μερικά από τα αρχαία μέρη του εγκεφάλου σας που ήταν απαραίτητα για την επιβίωση. Συντονίζεστε έτσι με την φυσική τάξη και δημιουργείτε μια αυξημένη ευαισθησία στην σχέση με όλα τα ζωντανά πράγματα. Επανασυνδέεστε και βελτιώνετε την διαίσθηση σας. Η φύση είναι ο πιο φυσικός θεραπευτής.
 12. Σταματήστε να καταπιέζετε την εσωτερική σας φωνή. Η εσωτερική φωνή έρχεται αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας και η πρώτη σκέψη των ανθρώπων είναι να την διώχνουν. Οι περισσότεροι έχουν διδαχθεί να εμπιστεύονται μόνο αυτά που βλέπουν με τα μάτια τους και αυτά που ακούν με τα αυτιά τους. Όταν μια πληροφορία έρχεται φαινομενικά από το πουθενά, όλοι έχουν αμφιβολίες. Τις περισσότερες φορές, αυτή η πληροφορία είναι σωστή. Η «εσωτερική φωνή» παρεμπιπτόντως, δεν είναι πάντα φωνή. Για κάποιους είναι φωνή. Για άλλους είναι εικόνες. Με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται, πρόκειται για τον ανώτερο εαυτό σας που προσπαθεί να σας μεταβιβάσει μηνύματα.
 13. Ξεκινήστε διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι σαν μια άσκηση για τον εγκέφαλο και ενδυναμώνει το μυαλό. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε και είναι πολύ καλό να κάνετε τακτικά. Σας μαθαίνει επίσης να βρίσκετε ήσυχα μέρη μέσα σας έτσι ώστε- ανεξάρτητα από τα ταραχώδη γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας- να μπορείτε να είστε ήρεμοι και να ακούτε την εσωτερική σας φωνή. Ακόμα και αν είναι για 10 λεπτά την ημέρα, θα παρατηρήσετε πως μέσα σε λίγες βδομάδες θα κάνετε ήδη πρόοδο.

Για να αναπτύξετε πραγματικά την ικανότητα σας να συλλέγετε πληροφορίες, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι η εξάσκηση. Μάθετε να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα σας και αυτά θα γίνουν ισχυρότερα ώστε να σας καθοδηγούν στην ζωή. Μάθετε να ακούτε, να νιώθετε και να βλέπετε αυτά που σας λέει η εσωτερική φωνή σας. Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα σταματήστε την ροή των τυχαίων σκέψεων και ιδεών και απλώς αφήστε τις πληροφορίες να ριζώσουν μέσα σας.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top