Τρόπος ζωής

12 τρόποι με τους οποίους οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους


Η ψυχική δύναμη είναι κάτι που όλοι θα θέλαμε να έχουμε συνεχώς ή τουλάχιστον σε στιγμές ανάγκης. Αλλά ειλικρινά, πολύ λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικά ψυχικά δυνατοί.

Αν και αυτό ακούγεται αποθαρρυντικό, με λίγη εξάσκηση, είναι κάτι που εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε. Όλα έχουν να κάνουν με τις συνήθειες μας και την αντίληψη μας για την ζωή γενικότερα. Για να σας βοηθήσω, η Έιμυ Μορίν, ειδικός στο θέμα έγραψε από ένα άρθρο στο «Inc» και το «Psychology today». Από αυτά τα άρθρα συγκέντρωσα αυτά που θεώρησα πιο σημαντικά. Κάποια μπορεί να φαίνονται περίεργα αλλά αποτελούν χαρακτηριστικά των ψυχικά δυνατών ατόμων.

Αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με το κεφάλι ψηλά

Αντί να σκεφτούν να τρέξουν από το πρόβλημα, οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με το κεφάλι ψηλά χωρίς να σκεφτούν να υποχωρήσουν. Είναι θαρραλέοι σε στιγμές όπου οι περισσότεροι θα είχαν εγκαταλείψει και αυτό τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Δεν δίνουν σε άλλους την δύναμη να τους ελέγχουν

Δεν θα σκέφτονταν καν να δώσουν σε κάποιον την δύναμη να τους ελέγχει. Όταν κάτι πάει λάθος δεν κυνηγούν να κατηγορήσουν κάποιον ούτε επιτρέπουν σε αρνητικούς και τοξικούς ανθρώπους να τους επηρεάσουν.

Κατανοούν την ανάγκη για υγιή όρια

Οι υγιείς και δυνατοί άνθρωποι και ειδικά αυτοί που είναι ψυχικά δυνατοί κατανοούν την ανάγκη για υγιή όρια. Όταν κάποιος βρίσκεται στον προσωπικό σας χώρο, πείτε ότι σας ενοχλεί. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, πείτε το.

Ξέρουν να ζυγίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να παίρνουν ρίσκα μόνο αφού έχουν υπολογίσει τις επιλογές τους

Τα ρίσκα είναι απαραίτητα σε αυτή τη ζωή και αυτοί που έχουν ψυχική δύναμη ξέρουν να υπολογίζουν αν πρέπει να πάρουν ένα ή όχι. Παρόλο που τα ρίσκα είναι αναγκαία για να προχωρήσετε, κάποια απλώς δεν αξίζουν!

Μαθαίνουν από τα λάθη τους αντί να τα επαναλαμβάνουν

Τα λάθη είναι φυσιολογικά, όλοι τα κάνουμε. Αλλά η διαφορά είναι πως οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι μαθαίνουν από αυτά.

Ορίζουν οι ίδιοι την επιτυχία τους

Ενώ οι περισσότεροι έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για το τι σημαίνει επιτυχία, οι ψυχικά δυνατοί ξέρουν τι θέλουν αντί να επιδιώκουν αυτό που οι άλλοι θεωρούν επιτυχία. Είναι ευτυχισμένοι με την επιτυχία τους καθώς και με την επιτυχία των γύρω τους.

Τους αρέσει να είναι μόνοι και ξέρουν ότι είναι απαραίτητο

Ο χρόνος με τον εαυτό μας χτίζει την ψυχική δύναμη και οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι το ξέρουν αυτό. Αφιερώνουν χρόνο στο να σκεφτούν τον κόσμο γύρω τους. Όταν είναι μόνοι δημιουργούν ένα σχέδιο για να ξεπεράσουν καταστάσεις στις οποίες άλλοι δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Ακόμα και αν το ταξίδι δυσκολέψει, συνεχίζουν

Φυσικά όλοι έχουμε σκαμπανεβάσματα στην διαδρομή και οι καταστάσεις μπορούν να γίνουν δύσκολες αλλά οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι ποτέ δεν τα παρατάνε, αν το αποτέλεσμα αξίζει!

Είναι ρεαλιστικά αισιόδοξοι

Κοιτούν τον στόχο τους καθώς και την φωτεινή πλευρά των πραγμάτων που οι περισσότεροι θα αγνοούσαν επειδή δεν έχουν την δύναμη (ή δεν πιστεύουν αρκετά στον εαυτό τους) ώστε να ξεπεράσουν ένα εμπόδιο.

Δεν ξεχνούν τις αξίες τους

Ό, τι και αν τους τύχει ποτέ δεν ξεχνούν της ηθικές αξίες τους. Παραμένουν αληθινοί και πιστοί στον εαυτό τους και αυτό πιθανώς είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους.

Ξέρουν πως κάποιες φορές η ζωή δεν είναι ωραία

Αντί να φρικάρουν ή να αντιδράσουν τοξικά ή να κάνουν κάτι που θα καταστρέψει την ζωή τους, επιτρέπουν τα δυσάρεστα συναισθήματα να υπάρχουν στην ζωή τους. Κατανοούν πως στο τέλος, όλα θα πάνε καλά.

Δεν κατηγορούν τους άλλους για τις επιλογές τους

Όταν η ζωή δεν εξελιχθεί όπως περίμεναν, ξέρουν πως αυτό οφείλεται στις επιλογές τους και δεν κατηγορούν τους άλλους γι αυτό. Αυτό τους βοηθά να αναγνωρίσουν τις κακές αποφάσεις τους και τους επιτρέπει να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης


To Top