Υγεία και Ευεξία

12 τρόποι για να αποτοξινώσετε την ζωή σας


Καθώς εξελισσόμαστε, όλοι μας φτάνουμε σε ένα σημείο όπου συνειδητοποιούμε ότι είναι καιρός να καθαρίσουμε την ζωή μας και να ξεφορτωθούμε όλα αυτά που πλέον δεν μας εξυπηρετούν.

Όταν το κάνουμε, ίσως είναι δύσκολο να καταλάβουμε από το που πρέπει να ξεκινήσουμε, αλλά αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, έχετε ήδη ξεκινήσει και τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διώξετε τις τοξίνες από το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας.

Για να αξιολογήσετε το τι πρέπει να μείνει και τι να φύγει πρώτα πρέπει να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας βαραίνει και σας τραβά προς τα κάτω. Τι σας εμποδίζει από το να ζήσετε την ζωή σας όσο καλύτερα γίνεται και τι σας κάνει να νιώθετε πως δεν μπορείτε να πετύχετε. Μόλις το κάνετε αυτό, θα ξέρετε από πού πρέπει να ξεκινήσετε. Και η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε εντελώς την ζωή σας.

 1. Κάντε μια λίστα «καθαρισμού».

Σε ένα χαρτί γράψτε τις πιο σημαντικές κατηγορίες της ζωής σας. Μπορεί να είναι η οικογένεια, η σχέση, η καριέρα, τα οικονομικά ή κάποιο πνευματικό μονοπάτι. Κάτω από το καθένα γράψτε τους τομείς τους οποίους θα μπορούσατε να βελτιώσετε και αυτούς που τα πάτε καλά. Σε αυτούς που μπορείτε να βελτιώσετε, τι πρέπει να διώξετε από την ζωή σας για να τον βελτιώσετε;

 1. Θυμιατίστε την ζωή σας.

Κάψτε φασκόμηλο και αφήστε τον καπνό να πάει παντού. Σε κάθε ρωγμή του σπιτιού, στην αυλή, στο σώμα, στα ρούχα σας ακόμα και στον χώρο εργασίας σας αν αυτό είναι εφικτό. Η ιδέα είναι να ξεφορτωθείτε εντελώς από την ζωή σας τα αρνητικά ιόντα.

 1. Να πίνετε περισσότερο νερό! ( προσθέστε και λίγο λεμόνι)

Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Για να διατηρήσουμε την υγεία μας, πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό. Η ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας.

 1. «Καθαρίστε» την διατροφή σας.

Είναι καιρός να αξιολογήσετε την διατροφή σας. Αν έχετε υπερβολική ζάχαρη, υδατάνθρακες και κακά λίπη είναι καιρός να τα κόψετε. Αντικαταστήστε τα με πιο υγιεινές επιλογές και προσπαθήστε να κάνετε μια μικρή αλλαγή κάθε μέρα. Στο τέλος, θα έχετε βελτιώσει σημαντικά την διατροφή σας.

 1. «Καθαρίστε» την κοινωνική ζωή σας.

Επικοινωνείτε συχνά με τοξικούς ανθρώπους που σας χρησιμοποιούν και συνεχώς φέρνουν χάος στην ζωή σας; Είναι καιρός να ξεκόψετε από αυτούς. Ενώ ίσως να μην μπορείτε να απομακρύνετε κάθε τοξικό άτομο από την ζωή σας καθώς μερικοί είναι πολύ δεμένοι μαζί σας μπορείτε να ελαττώσετε την επαφή μαζί τους.

 1. Κόψτε τις κακές συνήθειες.

Αν καπνίζετε, πίνετε συχνά ή έχετε κάποια άλλη κακή συνήθεια που σας τραβά προς τα κάτω, προσπαθήστε να βρείτε άλλους τρόπους για να την σταματήσετε.

 1. Βελτιώστε τον ύπνο σας.

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας, οι ειδικοί λένε πως χρειαζόμαστε 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αν κοιμάστε λιγότερο ή περισσότερο από αυτό είναι καιρός να το διορθώσετε. Ένα κομμάτι του να καθαρίσετε και να βελτιώσετε την ζωή σας περιλαμβάνει το να έχετε καλό ύπνο επειδή για να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό πρέπει πρώτα να είστε ξεκούραστοι!

 1. Καθαρίστε το πεπτικό σας σύστημα.

Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε το πεπτικό σας σύστημα. Από το να έχετε διατροφή με πολλές φυτικές ίνες έως το να ανακατεύετε δύο κουταλάκια αλατιού σε χλιαρό νερό και να το πίνετε με άδειο στομάχι. Μέσα σε λίγες μέρες θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα. Τα άλατα Epsom (Θειϊκό Μαγνήσιο) είναι επίσης πολύ καλά!

 1. Αθληθείτε.

Αν δεν αθλείστε, μόλις το είδατε αυτό πιθανώς να αγχωθήκατε. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν λέω πως πρέπει να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο. Μπορείτε κάθε μέρα να πηγαίνετε για 20λεπτες βόλτες και να σιγουρεύεστε πως περπατάτε όσο περισσότερο γίνεται! Ακόμα και με αυτή τη μικρή αλλαγή, θα δείτε αποτελέσματα!

 1. Πιείτε τσάι με βότανα.

Το τσάι με πικραλίδα ή με μέντα είναι πολύ καλό. Οποιοδήποτε τσάι με βότανα θα σας βοηθήσει. Ξεκινήστε με 1-2 κούπες την ημέρα.

 1. Κάντε μπάνιο καθαρισμού.

Ρίξτε λίγο αλάτι Ιμαλάϊων στην μπανιέρα και καθίστε μέσα για 30 λεπτά. Το αλάτι όχι μόνο θα σας καθαρίσει σωματικά, αλλά θα καθαρίσει επίσης την ύπαρξη σας.

 1. Κάντε πνευματικό καθαρισμό.

Πάρτε χρόνο κάθε μέρα για να βελτιστοποιήσετε την πνευματική πρακτική σας. Ακόμα και αν απλώς διαλογίζεστε για 5 λεπτά κάθε μέρα θα δείτε τα οφέλη με τον καιρό.

Και πάνω από όλα θυμηθείτε να προσπαθείτε. Δεν θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, φυσικά. Αλλά αν κάνετε μια μικρή αλλαγή κάθε μέρα για κάθε κατηγορία, θα παρατηρήσετε μια έντονη αλλαγή με τον καιρό!

L.C.

Διαβάστε επίσης


To Top