Ενδιαφέροντα

10χρονη από τη Θεσσαλονίκη έκανε… ρουά ματ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού!

Τι κι αν είναι μόλις 10 χρονών… Σηκώνει στις πλάτες της την Ελληνική σημαία και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού.

Η πιτσιρίκα από την Θεσσαλονίκη, Ευαγγελία Σίσκου, που για τους φίλους της είναι η Εύα, ταξίδεψε στην Γεωργία και στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της το Μπατούμι, όπου διεξήχθη  το σκακιστικό πρωτάθλημα.

Η Ευαγγελία Σίσκου κατάφερε να αναδειχθεί 3η στον κόσμο ανάμεσα στα υπόλοιπα 10χρονα κορίτσια που πήραν μέρος στο τουρνουά.

Η μικρή σκακίστρια του ΑΜΟ Γαλαξίας, κατάφερε να συγκεντρώσει  8 βαθµούς από 11 αγώνες και σύµφωνα µε τα κριτήρια ισοβαθµίας κατέκτησε τελικά το χάλκινο µετάλλιο. Στο εν λόγω πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 101 μικρές σκακίστριες µέχρι 10 ετών από 36 χώρες.

«Η νεαρή αθλήτρια µε την απόδοσή της όπως και ο 14χρονος Νίκος Πούπαλος που πριν λίγες κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσµιο Ατοµικό Πρωτάθληµα µέχρι 14 ετών στη Ρουµανία, αποδεικνύουν ότι το µέλλον για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια τους αθλήµατός µας προµηνύεται αισιόδοξο και λαµπρό», ανακοίνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, δίνοντας τα συγχαρητήριά της στους αθλητές.

enallaktikidrasi.com

Διαβάστε επίσης

To Top