Τρόπος να ζεις

10 Τρόποι για να είσαι Ευτυχισμένος

Όλοι ψάχνουμε τρόπους για να είμαστε Ευτυχισμένοι, αλλά πόσοι από εμάς το καταφέρνουμε;

Και όταν το καταφέρνουμε γιατί βρε παιδί μου δεν έχει διάρκεια;

Τι κάνουμε λάθος; , ποιος κρίκος λείπει και δεν τα καταφέρνουμε; Γνώσεις έχουμε αποκτήσει, νιάτα (!) έχουμε, υγεία έχουμε, να φάμε έχουμε, όλο και τα κουτσοβολεύομαι σε όλα, τι γίνεται τελικά?

Όταν τα υπεραναλύουμε όλα χάνουμε, το Νόημα, όταν τα βλέπουμε ρηχά, άστα να πάνε, ακόμα χειρότερα.

Τελικά Υπάρχει Συνταγή, για το ΠΩΣ ΝΑ Ζήσω Ευτυχισμένος;

Υπάρχει, Υπάρχει! Ιδού!

1) Ξυπνάς κάθε πρωί και κάνεις τον Σταυρό σου ( πιστεύεις δεν πιστεύεις) με τα δύο σου χέρια που Ξημερώθηκες σε μια χώρα χωρίς πόλεμο.

2) Μόλις κατεβαίνεις από το κρεβάτι και ακουμπάς τα πόδια σου στο πάτωμα, να κάνεις τον σταυρό σου με τα δύο σου χέρια που είσαι Υγιής,(όσο υγιείς είσαι, ότι και αν έχεις, πάντα υπάρχουν τα χειρότερα), έχεις καταλάβει έστω και στο παραμικρό τι σημαίνει να είσαι άρρωστος;.

3) Μόλις πλυθείς, κοίταξε το προσωπάκι σου στον καθρέφτη (άρα Βλέπεις), και Χαμογέλασε στο Εαυτό σου, λέγοντας , πόσο Τυχερός/η είσαι για τα τόσα καλά που έχεις.

4) Πήγαινε κατευθείαν άνοιξε το ραδιόφωνο σου και διάλεξε κάτι χαρούμενο να ακούσεις, (οι ειδήσεις απαγορεύονται πρωί και βράδυ).

5) Αν έχεις Οικογένεια, ( είσαι πολύ Τυχερός Άνθρωπος), μοίρασε τους τα πιο Όμορφα φιλιά σου, μπορεί να νομίζουν ότι άρχισες να τρελένεσαι, αλλά όχι, απλά πες τους ότι νιώθεις τα πρώτα Κύματα Ευτυχίας.

6) Ανακοίνωσε στον Εαυτό σου/ Οικογένεια σου, ότι από εδώ και πέρα κάθε πρωί ότι και αν γίνεται όπως και αν ξυπνάς/τε, είστε όλοι Υποχρεωμένοι, να δίνετε μια τεράστια Αγκαλιά ο ένας στο άλλον.

7) Όταν βγεις στο δρόμο, είτε για το σχολείο των παιδιών είτε για την δουλειά σου, απλά Χαμογέλα σε ότι βρίσκεται στην ακτίνα της Επιρροής σου, σε βεβαιώνω πως είναι πολύ μεγάλη η Επιρροή σου.

8) Μοίρασε, πολλές Καλημέρες και Χαμογέλα, σε όποιον βλέπεις,( μην περιμένεις μεγάλη ανταπόκριση, δεν φταίνε, απλά δεν ξέρουν, πως!).

9) Αν έχεις Δουλειά στην σημερινή εποχή, είναι Μεγάλο Πλεονέκτημα, κάνε το Extra Mile, χωρίς να περιμένεις κάποια αναγνώριση για αυτό, κάνε το για τον Εαυτό σου και για την Δουλειά σου, μπροστά σου θα το βρεις.

10) Το 10 το καλό στο φύλαγα για Έκπληξη, Είσαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, απλά δεν το βλέπεις, το προσπερνάς σαν κάτι πολύ φυσιολογικό και ψάχνεις κάτι άλλο, κάτι που δεν προσδιορίζεται και ερμηνεύετε τόσο πολύ αόριστα, από όλους και από όλα, που ειλικρινά θα τελειώσει η Ζωή σου, και ακόμα θα ψάχνεις.

Και όταν γυρίσεις πίσω, και κοιτάξεις τα χρόνια που πέρασαν, θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ, γιατί είχες ότι θα σε έκανε Ευτυχισμένο, και δεν το ήξερες, και δεν το έζησες, και δεν ένοιωσες αυτή την Τρέλα που σου φέρνει η Ευτυχία.

Τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην είσαι Ευτυχισμένος.

Μοίρασε όσο μπορείς Αγάπη και γίνε όσο περισσότερο μπορείς Δοτικός Άνθρωπος.

Το Σπουδαιότερο όλων, από εδώ και πέρα που γνωρίζεις τι είναι Ευτυχία, είναι μια Τεράστια Υποχρέωση που Αναλαμβάνεις.

Να την Ζήσεις και προπάντων να διδάξεις και στους άλλους, Πως, να είναι Ευτυχισμένοι.

Όσοι πιστοί προσέλθετε στο Μεγαλείο της Ζωής που λέγεται Ευτυχία!

Irini Miller

Οικογενειακή Σύμβουλος – Συγγραφέας του βιβλίου, e-book « Ένα Γράμμα στη Γυναίκα»
Μεταφρασμένο στα Αγγλικά – Γαλλικά – Ισπανικά.

Διαβάστε επίσης

To Top