Αυτοβελτίωση

10 συνήθειες που θα βελτιώσουν δραματικά τη ζωή σου.


Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεχτικοί στο τι στόχους βάζουμε στην ζωή μας. Για αυτό πρέπει να δίνουμε σημασία στις συνήθειες που έχουμε καλλιεργήσει γιατί πολλές φορές η επίτευξη ή μη αυτών των στόχων εξαρτάται από αυτές. Παρακάτω ακολουθούν 10 συμβουλές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να κατευθυνθείς στον σωστό δρόμο.

1. Μείνε μακριά από ανθρώπους που σου προκαλούν κακό!

Μερικές φορές είναι δύσκολο να κόψεις από μερικά άτομα. Αλλά αν επί χρόνια η σχέση μαζί τους έχει μονάχα αρνητικές συνέπειες για εσένα δεν αξίζει να τους κόψεις για το δικό σου το καλό; Πάντα θα υπάρχουν τα άτομα που θα έχουν κακή επιρροή στην ζωή σου. Οπότε κάθε φορά που αγανακτείς με ένα συνάδελφο ή κάποιον άλλο προσπάθησε να είσαι ευγνώμων για αυτούς που πραγματικά αξίζουν να βρίσκονται στην ζωή σου.

2. Όχι κινητό, tablet ή υπολογιστής στο κρεβάτι!

Οκ, αυτό είναι δύσκολο! Όμως οι συσκευές αυτές μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο και την παραγωγικότητά σου. Οι μικρές ακτίνες μπλε φωτός παίζουν σημαντικό ρόλο στην διάθεσή σου, την ενέργειά σου καθώς και την ποιότητα ύπνου. Όταν ξυπνάς το πρωί, οι ακτίνες του ήλιου περιέχουν αυτό το μπλε φως το οποίο σε ξυπνάει δημιουργώντας σου εγρήγορση. Όταν φτάνει το απόγευμα όμως, οι ακτίνες φωτός του ηλίου χάνουν αυτό το μπλε φως με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να παράγει μελατονίνη η οποία σου δημιουργεί υπνηλία. Και επειδή ο οργανισμός σας δε περιμένει να δεχτεί άλλο μπλε φως γίνεται πολύ ευαίσθητος προς αυτό, με αποτέλεσμα όταν έχετε αυτές τις συσκευές στο κρεβάτι να διαταράσσεται η παραγωγή μελατονίνης και άρα να χαλάει ο παραγωγικός σας ύπνος. Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είμαστε παραγωγικοί αν δεν έχουμε κοιμηθεί σωστά.

3. Εκτίμησε το « εδώ » και « τώρα »!

Απλά εκτίμησε όσα έχεις και θα βρεις την γαλήνη και ηρεμία στον εαυτό σου. Δεν είναι ανάγκη να έχεις ακριβά αμάξια, ή να μένεις σε πολυτελή ξενοδοχεία. Δεν είναι ανάγκη να τρως αστακό για να εκτιμήσεις το φαγητό. Το να παραγγείλεις σουβλάκια ή πίτσες με φίλους είναι πολύ πιο ικανοποιητικό. Αν δεν μπορείς εξάλλου να εκτιμήσεις αυτά που ήδη έχεις, πως θα μπορέσεις να εκτιμήσεις και τα όσα καλά θα σου προκύψουν στο μέλλον;

4. Μερικές φορές τα πράματα δεν είναι όπως φαίνονται!

Όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να ζηλεύουμε κάποιον άλλον. Πρέπει όμως να σκεφτείς ότι πολλές φορές τα πράματα είναι διαφορετικά πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν υπάρχει αυτή η τελειότητα και σίγουρα όλοι έχουμε προσωπικά προβλήματα. Αν γίνεται στην ζωή σου κάποια αλλαγή μην την απορρίψεις αμέσως. Μπορεί να σου ανοίξει νέες ευκαιρίες. Δεν είναι όλα τα πράματα στην ζωή έτσι όπως φαίνονται.

5. Πράξε, και ας αποτύχεις!

Μην αφήνεσαι μονάχα στις σκέψεις. Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις. Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις. Πολλοί συγγραφείς περνάνε με τις ώρες γράφοντας χαρακτήρες που δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Ακριβώς για να κάνουν την αρχή και να βρουν την έμπνευση στην συνέχεια. H συγγραφέας Jodi Picoult το έθεσε καλύτερα από όλους: « Μπορείς πάντα να διορθώσεις μια κακογραμμένη σελίδα αλλά ποτέ μια άδεια ».

Διαβάστε επίσης: 13 πράγματα που δεν κάνουν οι διανοητικοί ισχυροί άνθρωποι

6. Οργανώσου!

Καλές οι ιδέες και σημαντικές στη ζωή μας. Όμως πρέπει να βρεις χρόνο για να τις υλοποιήσεις. Και ποιος έχει χρόνο στη σημερινή μέρα; Προσπάθησε να οργανώσεις τις προτεραιότητες στη ζωή σου. Από να δώσεις την άδεια στο παιδί σου να πάει εκδρομή με το σχολείο στο να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Οργανώσου για να έχεις όλα τα καθήκοντά σου τακτοποιημένα και να μην χάνεις τον χρόνο σου μετά και τρέχεις μέσα στον πανικό.

7. Ξεκίνα συλλογή με ότι σε χαρακτηρίζει!

Από ένα απλό δώρο μέχρι ένα meme που είδες στο διαδίκτυο και πιστεύεις σε χαρακτηρίζει. Πράματα τα οποία σου προκαλούν αίσθηση. Καλό είναι να έχεις ένα χώρο να τα κρατάς ώστε να μπορείς να τα ”επισκέπτεσαι’’ ξανά ανά πάσα στιγμή.

8. Κάνε κάτι που σου υπενθυμίζει το ποιος είσαι!

Πάντα λέμε να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Αλλά τι σημαίνει αυτό πραγματικά; Προσπάθησε λοιπόν να ασχοληθείς με δραστηριότητες οι οποίες πραγματικά σε κάνουν να αισθάνεσαι ωραία. Μπορεί να είναι απλά το τρέξιμο ή ο χορός και θα αναζωογονηθείς πραγματικά.

9. Πες και ένα όχι!

Μία έρευνα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο έδειξε πως όσο πιο δύσκολα λες όχι τόσο πιο εύκολα μπορεί να νιώσεις άγχος, εξαθλίωση μέχρι και κατάθλιψη! Η λέξη « όχι » είναι μία ισχυρή λέξη την οποία δεν πρέπει να φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα πουν « Δεν ξέρω δεν νομίζω » ή « Μάλλον δεν μπορώ ». Θα πουν όχι. Το να πεις όχι σε μία νέα δέσμευση τιμάει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις σου τις οποίες θα μπορέσεις να εκπληρώσεις καλύτερα.

10. Να έχεις ρεαλιστικούς στόχους!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιον να λέει μετά από γιορτές ότι θέλει να γραφτεί σε γυμναστήριο και δεν το κάνει ποτέ. Πρέπει να βάζεις στόχους που ξέρεις ότι είναι ρεαλιστικοί. Στόχους τους οποίους πράγματι θα κυνηγήσεις. Φυσικά και δεν πρέπει να έχεις και πολύ χαμηλό ταβάνι, γιατί πρέπει να βρίσκεις κίνητρο, αλλά να παραμένεις μέσα σε λογικά και ρεαλιστικά πλαίσια.

Εν τέλει..

Ο χαρακτήρας και η ευτυχία σου εξαρτώνται από τη στάση ζωής που κρατάς και το πώς περνάς τον χρόνο σου. Σταμάτα να κυνηγάς όσα πιστεύεις ότι θα σε κάνουν χαρούμενο και συνειδητοποίησε ότι όλα αυτά εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από εσένα.

Πηγή: epixeiro.gr

Διαβάστε επίσης


To Top