Άρθρα για την υγεία

10 συμβουλές ενός μοναχού Σαολίν για να μείνεις υγιής για πάντα


Ένας μοναχός Σαολίν, από τους Κινέζους μοναχούς που ζουν σε μοναστήρια και εκπαιδεύονται στη φιλοσοφία και στην τέχνη του Kung Fu, μας μεταφέρει τις δικές του 10 συμβουλές για να παραμείνεις νέα για πάντα αλλά και υγιής.

1. Μην σκέφτεσαι πάρα πολύ. Η σκέψη απαιτεί ενέργεια. Η σκέψη μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη.

2. Μην μιλάς πάρα πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε μιλάνε είτε πράττουν. Καλύτερα να πράττεις.

3. Όταν δουλεύεις, δούλεψε για 40 λεπτά και μετά σταμάτα για 10. Όταν κοιτάζεις κάτι όλη την ώρα, αυτό μπορεί να βλάψει τα μάτια σου αλλά και τα εσωτερικά σου όργανα και την εσωτερική σου γαλήνη.

4. Όταν είσαι χαρούμενη, πρέπει να ελέγχεις τη χαρά σου, εάν χάσεις τον έλεγχο τότε καταστρέφεις την ενέργεια των πνευμόνων σου.

5. Μην ανησυχείς πάρα πολύ και μη θυμώνεις επειδή αυτό βλάπτει το συκώτι και το πεπτικό σου.

6. Όταν τρως, μην τρως πάρα πολύ. Σήκω από το τραπέζι προτού χορτάσεις εντελώς γιατί αλλιώς μπορεί να βλάψεις τη σπλήνα σου. όταν νιώθεις λίγο πεινασμένη, τότε φάε λίγο.

7. Όταν κάνεις πράγματα, πάρε το χρόνο σου, μη βιάζεσαι υπερβολικά. Θυμήσου το ρητό, «πηγαίνω αργά επειδή βιάζομαι».

8. Εάν κάνεις μόνο φυσική άσκηση και δεν κάνεις ποτέ Qigong, την αρχαία πρακτική άσκησης και θεραπείας, αυτό σε κάνει να χάνεις την ισορροπία σου και θα γίνει ανυπόμονη. Χάνεις το Yin του σώματός σου. Εξασκήσου στην ισορροπία του Yin και του Yang.

9. Εάν δεν γυμνάζεσαι ποτέ, και ασχολείσαι μόνο με τη χαλαρωτική, ήπια άσκηση και διαλογισμό Qigong, τότε αυτό δεν δίνει στο Yang σου ενέργεια και εξαντλείς την ενέργεια Yang που ήδη έχεις.

10. Το Shaolin Kung Fu σου δίνει τα πάντα. Ο σκοπός της προπόνησης είναι να εξισορροπήσει το Yin και το Yang σου. Το πόσες ώρες δεν είναι σημαντικό. Το θέμα είναι να ξέρεις τι χρειάζεται το σώμα σου.

shape.gr

Διαβάστε επίσης


To Top