Τρόπος ζωής

10 σημάδια που δείχνουν ότι χάνετε τον πραγματικό σας εαυτό


“Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι” – Όσκαρ Ουάιλντ

Όταν σκεφτόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας, το νόημα αυτού είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε. Τι σημαίνει στην πραγματικότητα να ενσαρκώσουμε την αληθινή μας ουσία; Και πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι τέτοιο; Οι άνθρωποι αλλάζουν με τον χρόνο, ακόμα και μέρα με τη μέρα. Το να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός σημαίνει να εκφράζεις τα βαθύτερα σου συναισθήματα κάθε στιγμή. Ανεξάρτητα με το ποιος είσαστε ή με το ποιος υπήρξατε κάποτε, ο πραγματικός σας εαυτός θέλει να λάμπετε κάθε στιγμή.

Αν και είναι δύσκολο να ανακαλύψετε την αυθεντική σας φύση, θα καταλάβετε ότι δείχνετε στους άλλους τον πραγματικό σας εαυτό από τον τρόπο που αισθάνεστε.

Πως θα καταλάβετε ότι χάνετε τον πραγματικό σας εαυτό:

Νιώθετε συνεχώς δυστυχισμένος

Όταν δεν ενσαρκώνετε τον αληθινό σας εαυτό τα αρνητικά συναισθήματα διογκώνονται συχνότερα. Αν νιώθετε συνεχώς δυστυχισμένος, σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι αρνητικό βαθιά μέσα σας, δώστε στα συναισθήματά σας την απαιτούμενη σημασία, μην τα παραμερίζετε. Αν δεν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και τη ζωή σας θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές. Το να είμαστε ο αληθινός μας εαυτός ξεκινά με την ειλικρινή αναγώριση των συναισθημάτων μας, οπότε μη φοβηθείτε να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας αν νιώθετε ότι χρειάζεστε μια καινούργια αρχή.

Νιώθετε άβολα με του περισσότερους ανθρώπους

Μια άλλη ένδειξη του αληθινού μας εαυτό είναι ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με τους άλλους. Αν νιώθετε άβολα ή ακυρώνετε συχνά συναντήσεις αυτό μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να επαναξιολογήσετε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας. Αν οι άνθρωποι που σας περιτριγυρίζουν δεν αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό σας εαυτό, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν γνωρίζετε τον πραγματικό σας εαυτό σε βάθος ή ότι επιλέξετε να αγνοήσετε τον ανώτερο εαυτό σας κάνοντας παρέα με άτομα ταιριάζουν.

Κρίνετε άλλους συχνά

Το να κρίνουμε τους άλλους σημαίνει ότι βλέπουμε κάτι μέσα μας που δεν μας αρέσει και το εντοπίζουμε και σε οποιονδήποτε συναντάμε. Αν δεν σας αρέσει ο εαυτός σας, το πιθανότερο είναι να μη σας αρέσει και κανένας άλλος. Για να γίνουμε αυθεντικοί θα πρέπει να απαλλαγούμε από το μίσος και την αυστηρότητα προς τον εαυτό μας ώστε να απαλλαγούμε από την ανάγκη να κρίνουμε τους άλλους.

Δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας

Να είμαστε η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού μας σημαίνει να εκτιμάμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας σημαίνει πως δεν έχετε ψάξει σε βάθος την ψυχή σας για να ανακαλύψετε την αλήθεια που κρύβεται μέσα σας. Περνάτε τον περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας, οπότε θα πρέπει να μάθετε να αγαπάτε πραγματικά τον άνθρωπο μέσα σας προκειμένου να ζήσετε με αυθεντικό τρόπο. Όταν αναγνωρίσετε την πραγματική σας αξία, τότε θα αρχίσετε να εκτιμάτε και τους ανθώπους γύρω σας.

Αναζητάτε την αποδοχή από άλλους

Στη ζωή δεν μπορούμε να είμαστε αποδεκτοί από όλους. Επίσης αν παραλείψετε αυτό το βήμα και απλά εκτιμήσετε τον εαυτό σας δεν θα χρειαστείτε την αποδοχή των άλλων. Το να ζητάτε την επιβεβαίωση τον άλλων υποδηλώνει πως δεν εμπιστέυεστε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να πάρετε δικιές σας αποφάσεις. Όταν γνωρίσετε τον αυθεντικό σας εαυτό μπορείτε να μάθετε να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας και να μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να κυριαρχούν.

Νιώθετε αρνητικά συναισθήματα πολύ συχνά

Αν νιώθετε αρνητικά συναισθήματα περισσότερο απο ότι θετικά συνήθως σημαίνει ότι δεν έχετε αφήσει τον πραγματικό σαε εαυτό να βγει την επιφάνεια. Όταν αισθανόμαστε αγάπη, συμπόνια και την αποδοχή για τον εαυτό μας, μπορούμε να εξαλείψουμε τις αρνητικές σκέψεις και να δούμε την ομορφιά της ζωής.

Δεν εκφράζεστε αυθεντικά

Στη ζωή έχουμε το προνόμιο να εκφραζόμαστε ανάλογα με το πως νιώθουμε. Όλοι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο με διαφορετικές προτιμήσεις, ενδιαφέροντα, δυνάμεις και αδυναμίες, έτσι λοιπόν όταν γίνετε η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού σας, ξέρετε να εκφράζεστε με τον πιο αληθινό τρόπο. Όταν δεν τον κάνετε, τότε καταπνίγετε κυριολεκτικά την ελευθέρη ροή ενέργειας στο σώμα σας.

Συναναστρέφεστε με ανθρώπους που αντιπαθείτε

Μια ακόμη ένδειξη του ότι δεν έχετε βρεί τον πραγματικό σας εαυτό είναι ότι συνεχίζετε να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που δεν εκτιμάτε. Οι φίλοι μας πρέπει να δίνουν νόημα στη ζωή μας. Αν κρατάτε ανθρώπους στη ζωή σας που δεν συμπαθείτε, κοιτάξτε στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε αν προσφέρουν κάτι στη ζωή σας και γιατί συνεχίζετε να τους κρατάτε στη ζωή σας.

Κάνετε δραστηριότητες που δεν σας ικανοποιούν

Επίσης όταν δεν ενεργείτε με βάση τον πραγματικό σας εαυτό συμμετέχετε σε δραστηριότητες που δεν σας προσφέρουν ευχαρίστηση. Όταν γινόμαστε εαυτό το οποίο προοριζόμαστε να είμαστε, αισθανόμαστε φυσική έλξη για δραστηριότητες και ανθρώπους και οτιδήποτε μη αληθινό απομακρύνεται.

Αμφισβητείτε τη διαίσθησή σας

Τέλος όταν συμπεριφέρεστε με τρόπο διαφορετικό από τον ανώτερο εαυτό σας, αμφισβητείτε σύχνα την «καρδία» σας. Σας παίρνει πολύ χρόνο να πάρετε αποφάσεις και συχνά αγνοείτε το πρωταρχικό σας συναίσθημα. Η διαίσθησή μας μπορεί να μας οδηγήσει στη ζωή, έτσι ώστε να ζήσουμε σύμφωνα με τη δική μας αλήθεια, οπότε με το να την αρνούμαστε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να βγούμε από την πορεία μας.

Πηγή: hippieteepee.gr via powerofpositivity.com

Διαβάστε επίσης


To Top