Τρόπος ζωής

10 σημάδια ότι είστε ένα βαθιά σκεπτόμενο άτομο που αγαπάει την μοναξιά


Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο γιατί σας αρέσει να είστε ένα βαθιά σκεπτόμενο άτομο. Τα βαθιά σκεπτόμενα άτομα καταδύονται στην ψυχή τους και σε κάθε ουσία που τα κάνει να είναι περισσότερο συνειδητά.

Ειπώθηκε κάποτε ότι είμαστε ένα προϊόν  του περιβάλλοντος. Όταν ήμασταν νέοι, η κοινωνία μας εμφύτευσε στο μυαλό πώς πρέπει να είναι η αγάπη, πώς λειτουργεί ο πλανήτης και τι θα κάνουμε όταν γεράσουμε.

Φαίνεται πως το ορόσημο της εποχής μας και η επιτυχία είναι ότι πρέπει να παντρευόμαστε και να κάνουμε παιδιά. Αλλά κανείς δεν μπορεί να σας πει πραγματικά τι είναι η ευτυχία και πώς αυτή πρέπει να μοιάζει. Μερικοί άνθρωποι είναι πάρα πολύ καλά με το να είναι μόνοι τους.

Ο ορισμός ενός βαθιά σκεπτόμενου ανθρώπου:

Ως βαθιά σκεπτόμενο άνθρωπο μπορούμε να αποκαλέσουμε κάποιον που σκέφτεται πέρα από τα τετριμμένα, κάποιον που κάνει βαθυστόχαστες σκέψεις και που είναι διανοούμενος.

Είναι κατάρα ή χάρισμα να είναι κάποιος βαθιά σκεπτόμενος;

Μπορεί να είναι κατάρα αν οι φίλοι και η οικογένειά σας, σας λένε ότι είστε ευαίσθητοι και δεν έχετε τον τρόπο να βγάλετε νόημα από τις γνώσεις που λαμβάνετε από μέσα σας.

Ωστόσο είναι το πιο μεγάλο χάρισμα αν έχετε τον τρόπο να εφαρμόζετε αυτά που αναγνωρίζετε όταν εμβαθύνετε με τις σκέψεις σας και την οπτική σας. Χρειάζεται να είστε σταθεροί συναισθηματικά ώστε να έχετε την ώθηση να προχωράτε μπροστά και να είστε πρακτικοί με τις παρατηρήσεις σας.

Σημάδια ενός βαθιά σκεπτόμενου ανθρώπου

1. Η κοινωνική μάθηση ποτέ δεν σας αγγίζει

Έχετε δει τι μπορεί να προσφέρει η κοινωνία και δεν έχει απήχηση σε εσάς. Ποτέ δεν συναντά τις προσδοκίες σας. Αντιθέτως ακολουθείτε την καρδιά σας και την ψυχή σας.

2. Δεν έχετε άμεση ανταπόκριση στις ειδοποιήσεις από τα κινητά τηλέφωνα

Δεν ελέγχετε συνεχώς το κινητό σας ή όταν δέχεστε ένα μήνυμα ή email, περιμένετε και απαντάτε όταν νιώθετε ότι είστε έτοιμοι. Αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι είστε βαθιά σκεπτόμενο άτομο και προτιμάτε την ηρεμία. Έχετε όρια για αυτά που επιτρέπετε στην προσωπική σας ζωή.

3. Ποτέ δεν κάνετε σχέδια

Δεν ψάχνετε ποτέ για εξωτερική ικανοποίηση από τους άλλους. Αντιθέτως κάνετε σχέδια που σας ταιριάζουν ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα είστε μόνοι σας.

4. Αγαπάτε την ελευθερία σας

Διαθέτετε χρόνο για τον εαυτό σας και την προσωπική σας ελευθερία. Ξέρετε ότι ένα φορτωμένο πρόγραμμα δε θα σας επιτρέψει να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας.

5. Αισθάνεστε ωραία όταν είστε μόνοι σας

Ακόμα ένα σημάδι πως είστε βαθιά σκεπτόμενο άτομο είναι ότι απολαμβάνετε ολοκληρωτικά να είστε μόνοι σας. Δεν σας πειράζει να τρώτε μόνοι σας. Δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι που γίνονται κολλιτσίδες και προτιμάτε κάποιον που είναι αυτάρκης.

6. Βάζετε πρώτο τον εαυτό σας

Ποτέ δεν πιέζεστε από τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να σας πείσει. Κάνετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς. Ξέρετε επίσης ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και τον οργανώνετε όπως εσείς θέλετε.

7. Ακολουθείτε τα ένστικτά σας

Σας αρέσει να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε τη ζωή σας και να κρατάτε ισορροπημένο τον εαυτό σας είναι να ακολουθείτε τα ένστικτά σας.

8. Είστε ευτυχισμένοι

Είστε εσωστρεφείς αλλά χαρούμενοι. Οι πολλοί άνθρωποι στραγγίζουν την ευτυχία από μέσα σας. Είστε ειλικρινά ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας.

9. Προτιμάτε τη φύση

Το αγαπημένο σας μέρος για να ζήσετε είναι η εξοχή μακριά από την πόλη. Τα εφιαλτικά για εσάς μέρη είναι τα διαμερίσματα. Σας αρέσει να διαλογίζεστε στη φύση.

10. Είστε βαθυστόχαστοι

Σας αρέσει ο χώρος και ο χρόνος να είναι μαζί με τις σκέψεις σας. Φαίνεται να απολαμβάνετε την εξερεύνηση του εαυτού σας και τις εσωτερικές μεταμορφώσεις.

  • Αγαπάτε τη φύση και απολαμβάνετε να είστε μόνοι σας
  • Είστε εσωστρεφείς και χαρούμενοι
  • Είστε διαισθητικοί
  • Δεν μπορείτε ποτέ να πιεστείτε από τους άλλους
  • Προτιμάτε μια απλή ζωή

Συμπέρασμα

Είναι ένα υπέροχο χάρισμα να είστε βαθυστόχαστοι. Πρέπει να είστε σταθεροί στα συναισθήματά σας, να κατανοείτε και να επεξεργάζεστε τις σκέψεις σας αλλιώς μπορεί να καταλήξετε να γίνετε πολύ ευαίσθητοι. Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που είναι βαθιά σκεπτόμενοι απολαμβάνουν να είναι μόνοι τους, αγαπάνε τη φύση και ποτέ δεν πιέζονται από την κοινωνία. Μήπως αυτό περιγράφει και εσάς;

Μετάφραση: awakengr.com via spiritualunite.com

Διαβάστε επίσης


To Top