Αυτοβελτίωση

10 μαθήματα ζωής που μπορούμε να μάθουμε από την μητέρα Τερέζα

Η μητέρα Τερέζα μπορεί να έχει φύγει από την ζωή εδώ και χρόνια, αλλά η απίστευτη αγάπη της και σοφία ακόμα ζούνε στις μέρες μας. Μοιράστηκε πολλά μαθήματα ζωής κατά τη διάρκεια της ζωής της στην Γη, πολλά από τα οποία επικεντρώθηκαν στην αγάπη, στη συμπόνια, στη βοήθεια των άλλων και στη διατήρηση της ταπεινότητας. Αποτέλεσε ένα πανέμορφο παράδειγμα για μας για να το ακολουθήσουμε-απλά να αγαπάμε και να δίνουμε βοήθεια στους άλλους χωρίς να ζητάμε κάτι πίσω ως αντάλλαγμα. Σας καλούμε να διαβάσετε μερικές από τις πιο διάσημες ρήσεις της και ας ελπίσουμε ότι θα σας εμπνεύσουν να αγαπήσετε περισσότερο, να δώσετε περισσότερο και να βοηθήσετε περισσότερο.

Εδώ είναι 10 μαθήματα ζωής που μπορούμε να μάθουμε από την μητέρα Τερέζα

Μίλα όσο το δυνατόν λιγότερο για τον εαυτό σου

Αυτοί είναι οι λίγοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εξασκήσουμε την ταπεινότητα: Να μιλάμε όσο λιγότερο γίνεται για τον εαυτό μας. Να κοιτάμε τη δουλειά μας. Να μη θέλουμε να κάνουμε κουμάντο στη ζωή άλλων. Να αποφεύγουμε την περιέργεια. Να αποδεχόμαστε την αντιλογία και την διόρθωση με χαρά. Να παραβλέπουμε τα λάθη των άλλων. Να αποδεχόμαστε τις προσβολές και τα πλήγματα. Να αποδεχόμαστε να μας προσβάλλουν, να μας ξεχνούν και να μας αντιπαθούν. Να είμαστε ευγενικοί και καλοί υπό οποιαδήποτε περίσταση. Ποτέ να μη βασιζόμαστε στην αξιοπρέπειά μας. Να επιλέγουμε πάντα το πιο δύσκολο. Αν είστε ταπεινοί τίποτα δε θα σας αγγίξει, ούτε ο έπαινος, ούτε ο εξευτελισμός, επειδή ξέρετε τι είστε.

Να ασχολείστε με τις υποθέσεις σας, όχι τις υποθέσεις των άλλων

Οι ίδιοι αισθανόμαστε ότι ό,τι κάνουμε είναι απλά μια σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα μπορούσε να είναι λιγότερος εξαιτίας της έλλειψης αυτής της σταγόνας. Ζήσε απλά ώστε οι άλλοι να ζήσουν απλά. Μπορώ να κάνω πράγματα που εσύ δεν μπορείς και μπορείς να κάνεις πράγματα που εγώ δεν μπορώ. Μαζί όμως μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.

Να αποφεύγετε την περιέργεια

Πρέπει να βρούμε τον Θεό, και δεν μπορεί να βρεθεί στην φασαρία και ανησυχία. Ο Θεός είναι ο φίλος της ησυχίας. Δείτε πώς η φύση-τα δέντρα, τα λουλούδια, το γρασίδι-μεγαλώνουν στην ησυχία. Δείτε τα αστέρια, το φεγγάρι και τον ήλιο πώς κινούνται στην ησυχία. Χρειαζόμαστε την ησυχία για να μπορέσουμε να αγγίξουμε τις ψυχές.

Αποδεχτείτε τους μικρούς εκνευρισμούς με καλό χιούμορ

Οι άνθρωποι είναι μη ρεαλιστικοί, παράλογοι και εγωκεντρικοί. Να τους αγαπάτε όπως και να χει.

Να μην εστιάζετε στα λάθη των άλλων

Βρήκα το παράδοξο ότι αν αγαπάς μέχρι πόνου, δεν μπορεί να υπάρξει περισσότερος πόνος, παρά μόνο περισσότερη αγάπη. Η έντονη αγάπη δεν υπολογίζει. Απλά δίνει. Νομίζουμε καμιά φορά ότι η φτώχεια είναι μόνο το να είσαι πεινασμένος, γυμνός και άστεγος. Η φτώχεια του να είσαι ανεπιθύμητος, χωρίς να σε αγαπάνε και να σε νοιάζονται, είναι η μεγαλύτερη φτώχεια. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα σπίτια μας για να θεραπεύσουμε αυτό το είδος της φτώχειας.

Να αποδέχεστε τις κριτικές ακόμα και αν δεν τις αξίζετε

Θα προτιμούσα να κάνω λάθη με καλοσύνη και συμπόνια παρά θαύματα με κακία και σκληρότητα

Να είστε ευγενικοί και ευαίσθητοι ακόμα και όταν σας προκαλούν

Ας συναντάμε πάντα ο ένας τον άλλον με χαμόγελο, γιατί το χαμόγελο είναι η αρχή της αγάπης. Να διαδίδετε την αγάπη όπου πηγαίνετε. Ας μην έρχεται κανείς σε εσάς χωρίς να φεύγει πιο χαρούμενος. Η αγάπη ξεκινάει στο σπίτι και δεν έχει να κάνει με το πόσο πολύ την κάνουμε αλλά με το πόση αγάπη βάζουμε σε αυτή ενέργεια. Αν κρίνετε τους ανθρώπους δεν έχετε χρόνο για να τους αγαπήσετε. Όποιος δεν ζει για τους άλλους, δεν ζει.

Μην επιδιώκετε να σας θαυμάσουν ή να σας αγαπήσουν

Αν δεν έχουμε ειρήνη, είναι επειδή έχουμε ξεχάσει ότι ανήκουμε ο ένας στον άλλον. Στο τέλος της ζωής δεν θα κριθούμε από τα πόσα πτυχία πήραμε, πόσα λεφτά κάναμε, πόσα μεγάλα πράγματα κάναμε. Θα κριθούμε από το «ήμουν φτωχός και μου έδωσες κάτι να φάω, ήμουν γυμνός και με έντυσες, ήμουν άστεγος και με φιλοξένησες»

Μην προστατεύετε τον εαυτό σας πίσω από την ίδια σας την αξιοπρέπεια.

Μία από τις μεγαλύτερες ασθένειες είναι να μην είστε κανένας για τον καθένα. Πρέπει να υπάρχει λόγος για το γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν τα μέσα για να ζουν καλά. Πρέπει να έχουν δουλέψει για αυτό. Είμαι θυμωμένη μόνο όταν βλέπω σπατάλη. Όταν βλέπω ανθρώπους να πετάνε πράγματα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Δεν μπορούμε όλοι μας να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Αλλά μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη. Μόνη μου δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά μπορώ να πετάξω μια πέτρα στο νερό που θα προξενήσει πολλά κυματάκια

Πάντα να επιλέγετε την πιο δύσκολη εργασία.

Να είστε πιστοί στα μικρά πράγματα επειδή σε αυτά βρίσκεται η δύναμή σας. Ας μην είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με το να δίνουμε χρήματα. Τα χρήματα δεν είναι αρκετά, τα χρήματα μπορούν να τα πάρουν, αλλά χρειάζονται τις καρδιές σας να τους αγαπήσουν. Γι αυτό να μεταδίδετε την αγάπη σας οπουδήποτε πάτε. Ας συνδεόμαστε με τον ετοιμοθάνατο, τον φτωχό, τον μοναχικό και ανεπιθύμητο σύμφωνα με τις χάρες που έχουμε λάβει και ας μην ντρεπόμαστε ή καθυστερούμε να κάνουμε την ταπεινή δουλειά. Μην περιμένετε για ηγέτες. Κάντε το μόνοι σας. Άνθρωπος με άνθρωπο

Μετάφραση: awakengr.com via powerofpositivity

Διαβάστε επίσης

To Top