Τρόπος να ζεις

10 καταστάσεις που είναι καλύτερα να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό

Απλώς επειδή έχετε την ικανότητα να μιλάτε, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνετε. Η σιωπή είναι αρετή. Δεν χρειάζεται να σχολιάζετε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζετε.

Μερικές φορές, το πιο έξυπνο είναι να επιλέξετε την σιωπή.

Εδώ βρίσκονται 10 καταστάσεις που δεν απαιτούνται τα σχόλια σας και καλύτερα να μείνετε σιωπηλοί:

  1. Όταν περιγράφετε τον χαρακτήρα κάποιου.

Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε. Αφήστε τους άλλους να διαμορφώσουν την δική τους άποψη. Απλώς επειδή μαλώσατε με κάποιον, αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να καταστρέφετε την εικόνα του. Δεν πρέπει να λέτε πράγματα που ξέρετε πως θα του προκαλέσουν κακό.

  1. Όταν θα μπορούσατε να επιλέξετε την παραγωγικότητα αντί για την κακία

Αυτό απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που μαλώνουν στα σχόλια του Facebook και του Youtube. Αντί να προσβάλλετε κάποιον, καλύτερα πάτε να ποτίσετε κανένα φυτό, μαγειρέψτε ή κάντε κάτι άλλο τέλος πάνων. Αλλά μην χάνετε τον χρόνο σας σε ασήμαντα χαζολογήματα.

  1. Όταν είστε θυμωμένοι.

Ο θυμός μας κάνει τέρατα. Μας κάνει να σκεφτόμαστε και να λέμε πράγματα που θα έχουν πολύ κακές επιπτώσεις αργότερα. Βασικά μας κάνει να λέμε την αλήθεια- αλλά οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν είναι έτοιμοι ακόμα για την πραγματικότητα. Αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε σε τέτοιες καταστάσεις, τότε θα καταλήξετε να χάσετε πολλούς ανθρώπους.

  1. Όταν θέλετε να επανορθώσετε.

Αν διαπιστώσετε ότι συμπεριφερόσασταν άσχημα και θέλετε να το αλλάξετε είναι καλύτερα να αποτρέψετε την ίδια την κακή συμπεριφορά πρώτα. Κάντε ησυχία. Εμποδίστε τις απαντήσεις. Μετά δουλέψτε για να τις αλλάξετε. Πρέπει πρώτα να φτιάξετε την τρύπα στην κούπα πριν αντικαταστήσετε το νερό που χύθηκε.

  1. Όταν κάποιος σας χλευάζει.

Ο κόσμος είναι γεμάτος με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ο ένας τον άλλον μίζερους. Ενώ είναι πολύ δελεαστικό να τους απαντήσετε, είναι καλύτερο να μην το κάνετε. Θα καταστρέψετε μόνο την μέρα και την διάθεση σας. Δεν αξίζουν καν την απάντηση σας. Βασικά, η απάντηση σας θα ενισχύσει την επίθεση τους.

  1. Όταν δεν μπορείτε να σχολιάσετε κάτι.

Αν δεν γνωρίζετε κάτι, τότε είναι καλύτερο να μην σχολιάσετε. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση για κάτι, όμως συνεχίζουν να λένε κάθε είδους ανοησίας επειδή φοβούνται να παραδεχτούν την άγνοια τους. Είναι μια πολύ δειλή κίνηση. Κανείς δεν έχει την απαίτηση να έχετε όλη την γνώση του κόσμου.

  1. Όταν κάτι δεν σας αφορά.

Μην κάνετε κήρυγμα για λογαριασμό κάποιου άλλου. Εννοώ, είναι η ζωή του και οι υποθέσεις του. Μην κάνετε αποφάσεις για ανθρώπους που δεν ζήτησαν την βοήθεια σας. Η ανεπιθύμητη άποψη είναι απλώς η χειρότερη. Μην κάνετε τους άλλους να θέλουν να σας χτυπήσουν.

  1. Όταν ξέρετε ότι θα ντροπιαστείτε.

Τα ένστικτα μας δεν μας αφήνουν να παραστρατήσουμε. Έτσι, αν κάτι μέσα σας σας λέει πως αν πείτε αυτό το σχόλιο θα ρεζιλευτείτε, τότε πιθανώς να έχει δίκιο. Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας. Μην το πείτε. Μην δώσετε στους άλλους την ευκαιρία να γελάσουν μαζί σας.

  1. Όταν θα πληγώσετε κάποιον.

Ακούστε, ο κόσμος είναι ήδη ένα φριχτό μέρος. Μην τον κάνετε ακόμα χειρότερο εκπέμποντας μίσος. Σκεφτείτε για λίγο πριν μιλήσετε. Αν συνειδητοποιήσετε πως η δήλωση σας θα επηρεάσει κάποιον αρνητικά, τότε επιλέξτε να μην κάνετε αυτό το σχόλιο. Μην χαλάσετε την μέρα κάποιου. Να θυμάστε πως το κάρμα υπάρχει, και θα έρθει και σε σας.

  1. Όταν είστε αβέβαιοι.

Αν σε μια συζήτηση ανοίξει ένα θέμα για το οποίο δεν γνωρίζετε τίποτα, επιλέξτε να μείνετε σιωπηλοί. Αντί να πείτε μια βλακεία και να ντροπιαστείτε, είναι καλύτερο να επιλέξετε να ακούσετε και να απορροφήσετε την γνώση. Αντί να προσπαθείτε να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση για την οποία όμως δεν γνωρίζετε τίποτα ενισχύοντας την κοινωνική σας ανασφάλεια, θεωρήστε τη ένα φιλικό μάθημα για κάτι καινούργιο. Εμπιστευτείτε με, αυτή η στάση θα σας ωφελήσει περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Μάγεια Τ.

© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Διαβάστε επίσης

To Top