Τρόπος ζωής

Τα ταξίδια μας κάνουν περισσότερο χαρούμενους από την αγορά υλικών αγαθών

Γιατί μόλις έχουμε χρήματα στο πορτοφόλι μας πηγαίνουμε κατ΄ευθείαν στα μαγαζιά για ψώνια; Με κάθε νέα αγορά νιώθουμε λίγο πιο χαρούμενοι, αλλά λίγες μέρες αργότερα αυτή η ευχαρίστηση εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει τίποτα πίσω.

Φαίνεται ότι το κύριο εμπόδιο για την ευτυχία είναι η προσαρμογή. Από τη στιγμή που κάτι που έχουμε αγοράσει το συνηθίζουμε, φεύγει κάθε ενθουσιασμός και πρέπει πάλι να ψάξουμε στην αγορά για κάτι καινούριο που να μας ικανοποιήσει και πάλι για λίγο. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Ωστόσο, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Cornell έχει βρει έναν τρόπο για να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο. Ο καθηγητής ψυχολογίας Τhomas Gilovich έχει αποδείξει ότι βιώνουμε την ίδια αύξηση ευτυχίας που βιώνουμε όταν αγοράζουμε κάτι που θέλουμε με την ευχαρίστηση όταν πάμε ταξίδι. Αλλά η διαφορά είναι ότι ενώ η χαρά που προέρχεται από την αγορά πέφτει με την πάροδο του χρόνου, οι αναμνήσεις από ένα ταξίδι συνεχίζουν να μας προμηθεύσουν με τις ορμόνες της ευτυχίας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γνωρίζοντας διάφορα είδη ασυνήθιστων γεγονότων, πηγαίνοντας ταξίδια, μαθαίνοντας να κάνουμε κάτι καινούριο, ακόμη και extreme sports, όλα αυτά είναι μια ιδανική πηγή ευτυχίας για τον καθένα από εμάς. Μια νέα συσκευή ή ακόμη και ένα νέο αυτοκίνητο θα γίνει τελικά απλώς άλλο ένα συνηθισμένο δικό μας αντικείμενο ή θα γίνει με κάποιο τρόπο παλιό και ξεπερασμένο. Κάθε νέα μνήμη όμως, γίνεται μια πραγματική πηγή χαράς που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας.

tilestwra
Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top