Αυτοβελτίωση

Στο δρόμο προς την ευτυχία!

Πόσες φορές έχουμε πει ή ακούσει τη λέξη ευτυχία;

Σίγουρα στην πορεία της ζωής μας, είναι αρκετές αυτές οι φορές .

Όμως πόσες φορές βιώσαμε αληθινά την ευτυχία;

Πόσο κράτησε και πόσο συχνά τη βιώνουμε;

Ξέρετε αυτό που εμείς πιστεύουμε όλο και πιο πολύ, είναι ότι η ευτυχία δεν κερδίζεται κάνοντας το ίδιο ακριβώς που έκανε κάποιος άλλος που είναι ευτυχισμένος. Αφού ο καθένας μας είναι μοναδικός στον πλανήτη, γιατί και η ευτυχία να μην είναι μοναδική και για αυτόν;

Οπότε τι είναι τελικά ευτυχία ;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να θέσει το ερώτημα στον εαυτό του , ο καθένας μας;

Ακόμη κι εάν δεν βρίσκει αρχικά απάντηση , είναι σίγουρα στο δρόμο της αναζήτησης της δικής του ευτυχίας.

Χρειάζεται φίλοι μου να μάθουμε να κάνουμε ερωτήσεις στον εαυτό μας. Να μάθουμε να αντέχουμε να μας ρωτάμε και έτσι θα προχωρούμε στο δρόμο της δικής μας εξέλιξης.

Σίγουρα θα βρούμε και πολλά κοινά στοιχεία με άλλους ανθρώπους που μας κάνουν πιο χαρούμενους και πιο ευτυχισμένους και αυτό είναι όμορφο. Όμως το πιο σημαντικό είναι να βρούμε αυτά που τη δική μας καρδιά κάνουν να χτυπά πιο ρυθμικά, πιο έντονα πιο χαρούμενα!

Εξάλλου «κάθε ψυχή στέκεται στα δικά της πόδια»  και τι πιο όμορφο να είναι μια ευτυχισμένη ψυχή.

Συνήθως βέβαια, παρατηρώντας και τη δική μας ζωή ,θεωρούσαμε στο παρελθόν – και μάλιστα έντονα- ότι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά συχνά λέγαμε, κοίτα τι γίνεται γύρω μας. Πώς να είσαι ευτυχισμένος , όταν δεν έχεις εργασία, ή όταν τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές ανάγκες πολλές φορές. Όταν οι άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν τόσα πολλά «πρέπει» …..η εργασία , η κρίση , η κυβέρνηση , ό άνδρας μου , η γυναίκα μου, τα παιδιά και τόσα άλλα .

Ναι υπάρχουν και αυτά και σίγουρα μας επηρεάζουν. Το ζητούμενο είναι εάν θα μας καθορίζουν ολοκληρωτικά –όπως πάει να γίνει σε πολύ κόσμο- ή θα καταφέρουμε να αλλάξουμε εμείς, για να αλλάξουν τα πράγματα.

«Δεν μπορώ να αλλάξω τη κατεύθυνση και τη δύναμη του ανέμου που τώρα φυσά, μπορώ όμως να αλλάξω την κατεύθυνση από τα πανιά μου» και να χρησιμοποιήσω το άνεμο υπέρ μου!

Στην πορεία της ζωής μας «μάθαμε να αντέχουμε τα λάθος πράγματα» ,αυτά που βήμα βήμα μας πήγαιναν πιο μακριά από την ευτυχία μας. Αυτά που μας έβγαζαν από τα θέλω μας και από ότι μας έδινε χαρά.

Ξέρετε κάτι, τελικά είμαστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι να αντέχουμε τη δυστυχία, τις δυσκολίες και τα προβλήματα και πολύ λίγο εκπαιδευμένοι να βρίσκουμε τη χαρά και την ευτυχία και ακόμη περισσότερο να μένουμε μέσα σε αυτή!

Μήπως να αλλάξουμε την κατεύθυνση στα πανιά μας και να βάλουμε πλώρη για το λιμάνι της ευτυχίας μας.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Αναζητώντας και κάνοντας πράξη τα θέλω μας. Ναι τα θέλω μας !!!

Γιατί αυτό δεν είναι εγωισμός ή αδιαφορία προς τους άλλους – όπως κάποιες σκέψεις θα τρέξουν να μας πούνε – αλλά είναι σεβασμός και εκδήλωση αγάπης απέναντι στην ύπαρξή μας!

Δεν έχουμε γνωρίσει κάποιον άνθρωπο στη ζωή μας που βρήκε την ευτυχία χωρίς να έχει αγαπήσει τον εαυτό του και να έχει κάνει πολλά από τα θέλω του. Ξέρετε κάποιον εσείς ,που να είναι αληθινά ευτυχισμένος κάνοντας τα θέλω των άλλων;

Είπαμε ,οι ερωτήσεις μας βοηθούν. Κάνοντας τη σωστή ερώτηση πολλές φορές και αφού την αντέξεις και πάρεις το χρόνο σου ,θα βρεις την απάντηση που θα σε εξελίξει!!!

Μας έμαθαν να εστιάζουμε στην έλλειψη ,σε ότι δεν έχουμε και είναι σαν να κυνηγάμε το φάντασμα της ευτυχίας μας. Ταυτόχρονα έχουμε τόσα πράγματα που θα μας έδιναν σήμερα, τώρα, ευτυχία!!!

Ναι τώρα ,αυτή τη στιγμή μπορείς να νιώσεις ευτυχία, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας αυτά που ήδη έχεις. Αυτά που θεωρείς δεδομένα ενώ δεν είναι καθόλου.

Ζήσε την ευτυχία που ήδη έχεις !

Μάθε να την «αντέχεις»  και να νιώθεις μαζί της οικία, χωρίς ενοχές.

Μετά φρόντισε να την μοιράζεις και αυτή τότε μεγαλώνει!!!

Ζήσε άφοβα την ευτυχία !!! Σου αξίζει!!!!

Το παραπάνω κείμενο είναι μέρος από την ομιλία μας «τα θέλω και τα πρέπει στη ζωή μας» ,στο δρόμο προς την ευτυχία. Η ομιλία είναι βασισμένη στη μέθοδο της dr. Μαρίας Λεβέντη. (sferiki.gr)

Oι Μαρία και ο Σάκης Αντωνίου , είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι στη μέθοδο της dr. Μαρίας Λεβέντη και διαχειριστές της σελίδα ziseafova

Διαβάστε επίσης

Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top