Συνείδηση

Η σκοτεινή πλευρά της πνευματικότητας

Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πω ότι η πνευματικότητα είναι πράγματι ένα καλό πράγμα. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να μπουν στον πνευματικό κόσμο με μία προ-επινοημένη παρεξήγηση ότι θα είναι καθολικά μια θετική εμπειρία.

Η πνευματικότητα δεν είναι ένα πράγμα και μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Κάποιοι θα βρουν διαφώτιση μέσα από την δουλειά τους, άλλοι μέσα από την θρησκεία, άλλοι μέσα από πνευματικές πρακτικές όπως ο διαλογισμός και ο γιόγκα, άλλοι μέσω της χρήσης ψυχεδελικών και άλλοι εκφράζοντας απλά τον εαυτό τους με έναν θετικό τρόπο μέσα από την καλοσύνη, την συμπόνια και την αγάπη. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν βρίσκετε το πνεύμα μέσα σας, δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να το κάνετε.

Τι είναι πνευματικότητα; Η πνευματικότητα είναι ένας πολύ παρεξηγημένος όρος, κάποιοι την εξισώνουν με την θρησκεία και ενώ μπορεί να σχετίζεται δεν είναι αποκλειστικά θρησκευτικής φύσεως.

Το πνεύμα είναι η ουσία ενός ανθρώπου, εκείνο το φευγαλέο μέσα μας που μας κάνει να συμπεριφερόμαστε φυσιολογικά με κάποιους τρόπους.. Όταν το μυαλό είναι ήσυχο και όλα είναι ειρηνικά, ό,τι έχει μείνει είναι το πνεύμα.

Έχετε 4 επίπεδα υγείας-το σωματικό, το αισθηματικό, το νοητικό και το πνευματικό. Όλα εκτός από το πνεύμα είναι ευκόλως μετρήσιμα, προσδιορισμένα και εξηγήσιμα. Η πνευματική πλευρά των πραγμάτων είναι λίγο περισσότερο μυστική και δύσκολη να εξηγηθεί με λίγα λόγια. Αλλά είναι πραγματική.

Ένα πράγμα που θα είναι παρόν σε όλες τις πνευματικές ασκήσεις είναι η συνείδηση. Η συνείδηση είναι δύσκολο να οριστεί όπως και η πνευματικότητα επειδή ξανά δεν είναι ένα πράγμα, αλλά για να κάνουμε τα πράγματα εύκολα η συνείδηση σε ένα ξεχωριστό επίπεδο είναι η επίγνωσή σας ενός πράγματος, ακόμα και αν αυτό δεν είναι τίποτα.

Ένα από τα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης της συνείδησής σας ή επίγνωσης, είναι ένα σκληρό χαστούκι γύρω από το πρόσωπο της πραγματικότητας. Είναι σχεδόν σαν την ταινία «Μάτριξ» όταν ο Μορφέας προσφέρει στον Νίο το κόκκινο ή το μπλε χάπι. Άπαξ και πάρετε αυτό το κόκκινο χάπι η πραγματικότητα μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Η πνευματική εξάσκηση και η διεύρυνση της συνείδησής σας είναι σαν να διαλύετε ένα φράγμα που έχει τοποθετηθεί αργά καθ’όλη τη διάρκεια της παιδικής σας ηλικίας και της ενήλικης ζωής σας μέσω της εκπαίδευσης, τις προσδοκίες της κοινωνίας και των φίλων και συγγενών.

Άπαξ και σπάσει αυτό το φράγμα ανοίγουν οι φράκτες για όλο το καλό που υπάρχει αλλά επίσης και για την πιο σκοτεινή πλευρά του κόσμου.

Πρώτα απ’όλα αν κοιτάξετε την συλλογική συνειδητότητα θα δείτε πολλή δυσαρμονία μεταξύ των ανθρώπων. Καθώς προχωράτε τον δρόμο θα δείτε τον πόνο των ανθρώπων και σε μεγαλύτερη κλίμακα θα δείτε πόσο τρομεροί είναι οι πόλεμοι και οι ταλαιπωρίες που βασανίζουν τους ανθρώπους. Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν είδατε κάποια από αυτά πιο πριν, αλλά όταν αφυπνιστείτε θα είναι δύσκολο να αγνοήσετε.

Το δεύτερο είναι η ξεχωριστή σας συνειδητότητα. Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η πνευματική συνειδητότητα είναι σαν να κρατάμε έναν καθρέφτη και ενώ θα μας βοηθήσει να δούμε το καλό στον εαυτό μας και στους άλλους, μπορεί να εξίσου να μας βοηθήσει να δούμε τα λάθη που κάνουμε και πού κάνουμε λάθος.

Η πνευματικότητα, σας κάνει να αντιμετωπίζετε τα ελαττώματά σας, τον πόνο που έχετε προκαλέσει και την αρνητικότητα που βρίσκεται μέσα σας. Μερικές φορές, μπορεί να σας κάνει να αναρωτηθείτε ποιος είστε και τι πρεσβεύετε. Θα σας βοηθήσει επίσης να συνειδητοποιήσετε τον πόνο που έχετε κλειδώσει και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι πολύ για να το αντέξετε.

Ένα από τα πράγματα που είναι κοινό να βιώσετε είναι ένα αρχικό αίσθημα ευφορίας όταν φτάνετε ένα ορισμένο επίπεδο πνευματικής ανάπτυξης και ενώ αυτή η αίσθηση ευφορίας είναι σπουδαία μπορεί συχνά να σας παγιδεύσει με ουτοπικές προσδοκίες για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Για κάποιους θα εκδηλώσει μια προσδοκία για τους άλλους να καταλάβουν την διαδικασία σας και ενώ είναι καλό να χετε ανθρώπους τριγύρω σας που είναι σε παρόμοιο μονοπάτι, είναι ουσιαστικά ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Μια άλλη παρεξήγηση είναι ότι η πνευματική αφύπνιση είναι ο τελικός σκοπός, όταν στην πραγματικότητα είναι μόλις η αρχή. Είναι σαν έχει αιχμαλωτιστεί ένα άγριο λιοντάρι και να περιμένουν να εξημερωθεί. Πρέπει να αναπτύξετε το πνεύμα σας και να συνεχίσετε να κάνετε ερωτήσεις. Μερικές φορές δε θα σας αρέσουν οι απαντήσεις και άλλες φορές οι απαντήσεις δεν θα είναι πάντα ξεκάθαρες, αλλά αν επιμείνετε θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Το να πάρετε τον δρόμο της πνευματικότητας μπορεί να είναι το πιο δύσκολο αλλά και επιβραβευτικό πράγμα που θα κάνετε ποτέ και είναι σημαντικό να μην προσκολληθείτε στην παρούσα σας κατάσταση. Θα βρείτε συνήθως ότι οι τελείες συνδέονται και τίποτα από αυτά που έχετε κάνει ποτέ δεν ήταν άνευ νοήματος.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαττώσετε το στρες κα το άγχος είναι να εμπιστευτείτε τη διαδικασία και να ξέρετε ότι αν συνεχίσετε να κινείστε προς τους στόχους σας το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο είναι ο χρόνος ή αν αποφασίσετε να παραιτηθείτε.

Όταν μπορείτε να ξεχωρίσετε το σκοτάδι που όλοι έχουμε από το φως και καταλάβετε ότι και τα δύο είναι φυσιολογικά και απαραίτητα,ο δρόμος σας θα γίνει λιγότερο ανώμαλος. Διαφορετικές καταστάσεις του μυαλού υπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και όταν ξεκινήσετε να γνωρίζετε τους δικούς σας συναισθηματικούς κύκλους και το πώς αυτοί σας επηρεάζουν, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις καταστάσεις για να δράσετε στο ζενίθ σας.

Τελικά κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια να αναπτυχθεί η πνευματικότητα είναι η καλύτερη απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος. Η πνευματικότητα θα σας ενημερώσει για την αλήθεια, θετική ή αρνητική και άπαξ αντιμετωπίσετε αυτή την αλήθεια στη ζωή σας, η εξέλιξη θα είναι αναπόφευκτη!

Μετάφραση: awakengr.com  via truththeory.com

Διαβάστε επίσης

Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top