Σκέψεις - Απόψεις

Η δύναμη της αγκαλιάς

Γράφει η Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου

Πόση δύναμη έχει άραγε μια αγκαλιά; Σε σκεπάζει τα κρύα βράδια, σου ζεσταίνει την καρδιά, διώχνει και απωθεί τη μοναξιά. Σε κάνει λίγο πιο ανθρώπινο και σκορπά αληθινά χαμόγελα σε σένα και την ομήγυρη. Έλα, πες την αλήθεια, δε θα σου έφτιαχνε τη διάθεση αν εισέπραττες μια αυθόρμητη αγκαλιά; Από τον οποιονδήποτε!

Γιατί (όμως) δεν κάνουμε πια αγκαλιές; Όχι ουσιαστικές τουλάχιστον. Χαραμιζόμαστε σε δανεικές αγκαλιές, κρυβόμαστε σε ψεύτικα/επιφανειακά φιλιά και χάδια. Αποφεύγουμε την αγκαλιά για την αγκαλιά. Φοβόμαστε να νιώσουμε τον άλλον, να έρθουμε πιο κοντά του, επειδή συνηθίσαμε την απόσταση και μας βόλεψε.

Το πιθανότερο είναι ότι φοβάσαι απλά να αφεθείς. Έμαθες στις αποστάσεις, να ορθώνεις τείχη αντί για γέφυρες, να αφήνεις τον απέναντι να πλησιάσει επιδερμικά και επιφανειακά, εκ του ασφαλούς μόνο, για να μη μπορέσει να σε πληγώσει. Άμυνα λοιπόν. Η παντοδυναμία του άτρωτου. Η υπεροχή του ατσάλινου προσωπείου. Η αιτία που χάνεις το πιο αθώο και γλυκό πράγμα. Μια τόσο γλυκιά και αληθινή χειρονομία αγάπης και ουσίας που σου ζεσταίνει το «μέσα» και σε βοηθά να το βγάλεις προς τα «έξω».

Τουλάχιστον απόψε κάνε μια εξαίρεση! Μοίρασε απλόχερα αγκαλιές. Χάρισε όσο πιο πολλές μπορείς. Έτσι για την αλλαγή.

Πηγή: savoirville.gr

Διαβάστε επίσης

Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top