Επιστήμη

Το γράμμα του Αινστάιν στον Τέσλα για τα 75α γενέθλιά του.

Άρθρο του Luke Miller

Ο Άλμπερτ Αινστάιν και ο Νίκολα Τέσλα ήταν και οι δύο αρκετά ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες, και οι δύο εσωστρεφείς, ισχυρογνώμονες και πιθανώς παράξενοι. Και οι δύο ήταν επίσης απόλυτα αφοσιωμένοι στις επιστημονικές τους επίπονες προσπάθειες.

Ο Αλμπερτ Αινστάιν ήταν ένας Γερμανός θεωρητικός φυσικός. Ανέπτυξε την γενική θεωρία της σχετικότητας, έναν από τους δύο πυλώνες της σύγχρονης φυσικής. Η δουλειά του Αινστάιν είναι επίσης γνωστή για την επιρροή της στην φιλοσοφία της επιστήμης.

Ο Νίκολα Τέσλα ήταν Σέρβο-Αμερικανός εφευρέτης, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, μηχανολόγος-μηχανικός, φυσικός και φουτουριστής, ευρύτερα γνωστός για τη συμβολή του στο σχεδιασμό του σύγχρονου εναλλακτικού συστήματος παροχής ηλεκτρισμού

Δεδομένης της ειλικρινούς τους φύσης και όντας δύο από τα κορυφαία επιστημονικά μυαλά στον κόσμο, ήταν αναπόφευκτο ότι στο τέλος θα έρχονταν σε διαμάχη.

Το 1931 , ο Νίκολα Τέσλα στα 75α γενέθλιά του, εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time. Το Time ζήτησε ένα σχόλιο από τον Αινστάιν , και αυτός απάντησε ευγενικά με το εξής: «Ως εξέχων πρωτοπόρος στον τομέα των υψηλών συχνοτήτων ρεύματος που είσαι, σε συγχαίρω για την μεγάλη επιτυχία του έργου ζωής σου». Ήταν κάτι σύντομο και ουσιώδες από τον Αινστάιν.

γραμμα

Ωστόσο στο ποίημα «Αποσπάσματα Ολύμπιων Λόγων» που πιστεύεται ότι συντέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920. ο Τέσλα άσκησε κριτική στον Αινστάιν:

«Τώρα ένας μακρυμάλλης εκκεντρικός, ο Αινστάιν με το όνομα, ρίχνει στην υψηλή σου διδασκαλία όλο το φταίξιμο».

Επίσης αργότερα το 1935, όταν μίλησε με τους New York Times, ο Τέσλα ήταν επικριτικός προς τον Αινστάιν δηλώνοντας ότι η θεωρία της σχετικότητας ήταν «ένας ζητιάνος τυλιγμένος με υπερβολή τον οποίο οι αδαείς νόμιζαν πως είναι βασιλιάς» και «μία μάζα λαθεμένων και παραπλανητικών ιδεών, βιαίως αντιτασσομένων στις διδασκαλίες σπουδαίων ανθρώπων της επιστήμης από το παρελθόν, ακόμα και στην κοινή λογική..η θεωρία τυλίγει όλα αυτά τα λάθη και τις πλάνες και τα ντύνει με εξαιρετική μαθηματική αμφίεση η οποία σαγηνεύει, θαμπώνει και κάνει τους ανθρώπους τυφλούς στα λάθη που κρύβονται από κάτω..οι υποστηρικτές της είναι πανέξυπνοι άνθρωποι, αλλά είναι περισσότερο μεταφυσικοί παρά επιστήμονες. Ούτε μία από τις υποθέσεις της σχετικότητας δεν έχει αποδειχτεί».

Φημολογείται επίσης ότι όταν ο Αινστάιν ρωτήθηκε πώς νιώθει που είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στην Γη, απάντησε « Δεν ξέρω. Ρωτήστε τον Νίκολα Τέσλα». Δεδομένης της φύσης της σχέσης μεταξύ του Αινστάιν και του Τέσλα, εικάζεται ότι αν ο Αινστάιν είπε πράγματι αυτά τα λόγια , τότε μάλλον το σχόλιό του ήταν σαρκαστικό και όχι ένα κοπλιμέντο.

Μετάφραση: awakengr.com
Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top