Υγεία

Γείωση: Περπατήστε με γυμνά πόδια και αφήστε τη γη να σας θεραπεύσει.

Το περπάτημα με γυμνά πόδια, γνωστό και ως «γείωση», πέρα από μια τάση της εποχής είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Έχει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία μας,όπως είναι η αύξηση των αντιοξειδωτικών, η μείωση των φλεγμονών και η βελτιωση του ύπνου.

Γείωση σημαίνει περπάτημα χωρίς παπούτσια στο χώμα, το γρασίδι ή την άμμο. Δηλαδή σε κάθε φυσική επιφάνεια. Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία, τα οποία προέρχονται από την επαφή του σώματός μας και των ηλεκτρονίων στη γη. Η γη έχει το δικό της φυσικό φορτίο και φαίνεται να μας κάνει καλό όταν ερχόμαστε σε επαφή μ’ αυτό.

Γιατί όμως πρέπει να περπατάμε ξυπόλητοι;

Μετά από έρευνες που δημοσιεύτηκαν στην εφημεριδα «journal of environmental and public health», καταδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο τα ηλεκτρόνια από τη γη βελτιώνουν την υγεία μας. Σε μια έρευνα, ασθενείς με χρόνιο πόνο βελτίωσαν τον ύπνο τους χρησιμοποιώντας στρώματα από ανθρακονήματα. Ταυτόχρονα μειώθηκε η αίσθηση του πόνου.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η γείωση άλλαξε την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο μετά από μέτρηση που έγινε με εγκεφαλογράφημα. Επίσης από τη γείωση επωφελήθηκαν η αγωγιμότητα του δέρματος, μετριάστηκε το ποσοστό μεταβλητότητας της καρδιακής λειτουργίας, βελτιώθηκε η ρύθμιση της γλυκόζης, μειώθηκε το στρες και αυξήθηκε η ανοσία του οργανισμού.

Μια ιδιαίτερα συναρπαστική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής, διαπίστωσε ότι η γείωση αυξάνει το φορτίο στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ως αποτέλεσμα είναι να αποφευχθεί η συσσώρευση των κυττάρων, μειώνοντας έτσι το ιξώδες του αίματος. Το υψηλό ιξώδες αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιακή νόσο. Οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν ασπιρίνη για να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους. Μια άλλη μελέτη στο ίδιο περιοδικό διαπίστωσε ότι η γείωση μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του ενδοκρινολογικού και του νευρικού συστήματος.

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν αποδεδειγμένα οφέλη για το περπάτημα χωρίς παπούτσια, θα ήταν καλό να κάναμε όσο το δυνατόν πιο συχνές βόλτες φύση.Το τακτικό περπάτημα έστω και μισή ώρα την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου, να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, να μετριάσει το βάρος και να λειτουργήσει προληπτικά κατά του διαβήτη. Επιπλέον το περπάτημα βελτιώνει την οξυγόνωση του αίματος, την κυκλοφορία, απομακρύνει τις τοξίνες και ανακουφίζει απο το στρες.

Διαβάστε επίσης: Γείωση: Ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της φύσης.

Οι άνθρωποι είμαστε κομμάτι της φύσης. Εξελισσόμαστε γύρω και μέσα από αυτή. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα πίσω, στη φύση;

Πηγή: e-podi.gr

Διαβάστε επίσης

Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top