Σχέσεις

Γιατί είναι δύσκολο να φύγουμε από μια διαλυμένη σχέση

Είχατε ποτέ κάποιο φίλο που ήταν ολοφάνερα σε μια διαλυμένη ή δυσλειτουργική σχέση; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έμεινε με ένα άτομο από το οποίο ήταν εμφανές ότι έπρεπε να φύγει; Οι σχέσεις είναι δύσκολες ακόμα και στις καλύτερές τους στιγμές. Περιλαμβάνουν τεράστιες επενδύσεις σε χρόνο, χρήμα και συναισθήματα. Το να φύγει κανείς από μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο. Όσο πιο πολύ διήρκεσε μια σχέση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να φύγετε από αυτή. Τα συναισθήματά σας, τα οικονομικά σας και η οικογένεια ίσως συνδέονται αναπόφευκτα με το άλλο άτομο. Έτσι, ακόμα και όταν φύγετε, θα χρειαστεί και πάλι να το δείτε για να τακτοποιήσετε οικονομικά ζητήματα ή για να το επισκεφτούν τα παιδιά σας.

Γιατί είναι δύσκολο να φύγουμε από μια διαλυμένη σχέση

Έχετε επενδύσει σε χρόνο

Έχουμε περιορισμένο χρόνο εδώ στη ζωή μας, καθώς κανείς δε ζει για πάντα. Όταν δεσμευόμαστε σε μακροχρόνιες σχέσεις, επενδύουμε πολύ χρόνο σε αυτές. Το να τις φτιάξουμε και να τις διατηρήσουμε χρειάζεται πολύ χρόνο. Χρόνο που ποτέ δεν θα πάρουμε πίσω αν η σχέση αποτύχει. Επίσης, αν φύγουμε ή αποτύχουμε να σταματήσουμε τον σύντροφό μας να φύγει, θα θυσιάσουμε τον χρόνο με τα παιδιά μας, τον χρόνο που ξοδέψαμε για να φτιάξουμε ή να αναβαθμίσουμε το σπίτι μας για να γίνει έτσι όπως μας άρεσε και τον χρόνο που δουλέψαμε επιπλέον ώρες για να επανορθώσουμε την απώλεια του εισοδήματός μας ή το βάρος της διατήρησης ξεχωριστών σπιτιών.

Ακόμα νοιάζεστε για τον άλλον

Ίσως το βρείτε δύσκολο να φύγετε επειδή ακόμα έχετε πολύ δυνατά αισθήματα για αυτόν. Η σχέση μπορεί να μην λειτουργεί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τον αγαπάτε ακόμα. Αυτά τα δυνατά αισθήματα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την αποχώρησή σας αφού συνειδητοποιήσετε διανοητικά ότι η σχέση απλά δεν λειτουργεί ή ο σύντροφός σας δεν είναι καλό ταίρι για εσάς.

Οικονομικές έγνοιες

Μπορεί να σας ανήκει ένα σπίτι και πιθανώς δυο αμάξια μαζί, για να μην αναφέρουμε και τους λογαριασμούς του τηλεφώνου και άλλους λογαριασμούς που θεωρούμε δεδομένους. Μπορεί να έχετε επίσης κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή κοινές επενδύσεις μαζί. Αν τα χωρίσετε, θα πρέπει όλα να τακτοποιηθούν και μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει ο διαχωρισμός. Επίσης, ο σύντροφός σας μπορεί να μην έχει ένα εισόδημα αν είχε παρατήσει την καριέρα του ή την εκπαίδευσή του για να ξεκινήσει οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι όταν χωρίσετε, πρέπει να βρει δουλειά και μπορεί να μην πληρώνεται πολλά. Αν δουλεύετε και οι δύο ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για να κρατάνε τα παιδιά σας και αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβό. Τα νόμιμα έγγραφα για τον χωρισμό σας μπορεί να είναι ακριβά αν ζείτε ήδη με κάποιο σφιχτό εισόδημα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί απλά να αποφασίσουν ότι τους έρχεται φθηνότερα να μείνουν μαζί παρά να δεχτούν να υφίστανται το αυξημένο κόστος του χωρισμού.

Παιδιά

Αν έχετε παιδιά και τα αγαπάτε, ίσως είναι δύσκολο να έχετε τον χρόνο που είχατε μαζί τους. Η σκέψη του να τα βλέπετε μόνο κάθε δεύτερη εβδομάδα ή να μην μπορείτε να κάνετε διακοπές μαζί τους είναι αρκετή για να μένουν δυο άνθρωποι μαζί, αντί να φύγουν από την διαλυμένη σχέση. Ίσως να μη θέλετε να αφήσετε τα παιδιά σας μόνα τους με τον/την σύζυγό σας αν ο λόγος που φεύγετε είναι η διανοητική του/της ή συναισθηματική του/της αστάθεια. Οι μάχες για την κηδεμονία των παιδιών μπορούν να σας στραγγίξουν συναισθηματικά και να σας καταστρέψουν οικονομικά. Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που τόσα πολλά ζευγάρια μένουν μαζί μέχρι τα παιδιά να φύγουν από το σπίτι ή να αποφοιτήσουν από το λύκειο.

Οι αντιλήψεις των άλλων

Οι χωρισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε άβολες συζητήσεις με τους φίλους και την οικογένεια. Αν έχετε ένα καλό προφίλ και ένα δημόσιο αξίωμα στην εργασία σας, ίσως εκτεθείτε στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα προβλήματα της σχέσης σας. Ίσως είναι πολύ σημαντικό για εσάς το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, ακόμα και αν είναι απλά οι φίλοι σας και η οικογένειά σας ή οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύετε ή με τους οποίους πηγαίνετε στην εκκλησία. Ίσως έχετε κοινούς φίλους με τον σύντροφό σας και αν πατώσει η σχέση σας να τους χάσετε. Ή ίσως είστε απλά ένα περήφανο και απομονωμένο άτομο και δεν θέλετε να δεχτείτε τον εξευτελισμό της παραδοχής ότι η σχέση σας διαλύθηκε. Αντιθέτως, διατηρείτε ένα προσωπείο ότι όλα είναι καλά και δουλεύουν σωστά, προς τον έξω κόσμο, ακόμα και αν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε χωρίσει εδώ και καιρό.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι να μείνετε ή να φύγετε από μια κακή σχέση. Μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε αυτή την επιλογή. Κανένας άλλος δεν μπορεί να την κάνει για εσάς. Πρέπει να αποφασίσετε τι είναι το καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας. Κάθε κατάσταση είναι μοναδική και δεν υπάρχει μία γενική λύση που με μαγικό τρόπο θα τα κάνει όλα καλύτερα. Το να φύγετε από μια διαλυμένη σχέση είναι μια δύσκολη επιλογή, αλλά είναι κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να επιλέξετε.

Σχόλια
To Top
Connect!

Login Alphabay Market alpha02 Alphabay Market carding Login Alphabayalphabaywyjrktqn.onion AlphaBay URL pwoah7p6o5e67qul.onion Login Alphabay Market Alphabay Market Login Alphabay

pwoah7p6o5e67qul.onion

AlphaBay URL How To Buy From AlphaBay Market? deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free