Εναλλακτικά άρθρα

7 νόμοι του Κάρμα από τον Σίβα- Η ανώτερη μορφή της ύπαρξης θα αλλάξει τη ζωή σας


Ο Σίβα, ο οποίος είναι Ινδουιστικός όρος προέρχεται από μια όμορφη έννοια του E + Shav = Shiva (Shav= νεκρός και E = ενέργεια). Σημαίνει η ενέργεια που ρέει μέσα σε ένα νεκρό σώμα και αρχίζει να ζει, επομένως λέγεται Σίβα. Αυτό μόνο υποδηλώνει πως όλοι έχουμε γεννηθεί Shivas.

Ο Σίβα, ο πιο σημαντικός Θεός του Ινδουισμού, καθώς και ένας από την τριάδα του Βράχμα Βισνού και Mahesh (άλλο όνομα για τον Σίβα), που αντιπροσωπεύουν την Δημιουργία, την Διαφύλαξη και την Καταστροφή αντίστοιχα. Ο Σίβα είναι επίσης καταστροφέας όχι μόνο της «εγκατάστασης» όταν έρθει η μέρα της κρίσης, αλλά και ο καταστροφέας του μυστηρίου και των δυσκολιών της ζωής.

Δεν λέμε κάτι τέτοιο, αλλά όσα πρόκειται να διαβάσετε είναι ένα απόσπασμα από το μυθολογικό βιβλίο «Dev Se Mahadev» από τον Aakash Kailash Vijayvargiya.

Ερχόμενος από ένα γνωστό πολιτικό υπόβαθρο στο Ινδόρ της Ινδίας, ο Aakash διάβασε όλο το «Shivpuran» για να κατανοήσει τον Σίβα ως θρησκεία που είναι γνωστός ως «Ντάρμα Σίβα». Επίσης διερεύνησε και την αντίστοιχη μυθολογία, όπως και την επιστήμη, για να τις συνδέσει και να εισάγει μια έννοια που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τους διαφορετικούς τύπους νόμων του «Σίβα Κάρμα» για να ακολουθήσουν στη ζωή τους και να φθάσουν στην υψηλότερη μορφή ύπαρξης.

1ος νόμος του Κάρμα: Αλήθεια.

Ο πρώτος νόμος του Κάρμα είναι η αλήθεια. Ζητά από τους πιστούς να ακολουθήσουν το μονοπάτι της αλήθειας, όπως και της δικαιοσύνης και να είναι αληθινοί προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους. Πρέπει επίσης να θυμάστε πως η ανειλικρίνεια και οι ψεύτικες πράξεις θα επικρατήσουν σε μικρές μάχες, αλλά η αλήθεια πάντα νικά τον πόλεμο.

2ος νόμος του Κάρμα: H γνώση είναι ο Θεός.

Ένα άτομο δεν μπορεί να κατέχει την γνώση από τα πάντα, αλλά όλοι μπορούν να διαθέτουν την γνώση για κάτι. Πρέπει να βρούμε αυτόν τον σπόρο γνώσης μέσα μας και τότε θα δημιουργήσουμε όλο το κάρμα γύρω μας.

3ος νόμος του Κάρμα: Όλα είναι μια ψευδαίσθηση.

Ανεξάρτητα από την ζωή που ζείτε ή το μέρος που μένετε, αν η ευτυχία σας εξαρτάται από τα υλικά πράγματα που έχετε, τότε είναι μια ψευδαίσθηση και πρόκειται να χαθεί με αυτά τα πράγματα. Ο τρίτος νόμος του Σίβα Κάρμα ζητά από τους πιστούς να μην προσδένουν την ευτυχία τους με γήινα αντικείμενα.

4ος νόμος του Κάρμα: Πέρα από την ευτυχία.

Ο κόσμος που ζούμε γίνεται όλο και πιο έμμονος με τον εαυτό του. Όλοι ανησυχούν για την ευτυχία τους και δεν νοιάζονται για το αν οι γύρω τους είναι χαρούμενοι ή όχι. Αλλά, η αληθινή ευτυχία είναι πέρα από όρια και μπορούμε να την αισθανθούμε μόνο όταν βρούμε αυτό το σπόρο γνώσης μέσα μας και όταν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει να θυμάστε πως η ευτυχία έρχεται από μέσα, όχι από έξω.

5ος νόμος του Κάρμα: Nα είστε άμορφοι.

Αν παρατηρήσετε ένα χαρούμενο άτομο γύρω σας θα δείτε πως η ψευδαίσθηση τον ελέγχει. Αν τον βάλετε σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε οποιοδήποτε μέρος θα έχει την ίδια ηρεμία, καθώς και το ίδιο περιεχόμενο στο μυαλό του. Οπότε, ο πέμπτος και ένας από τους πιο βασικούς νόμους του Σίβα Κάρμα είναι το να είστε άμορφοι σαν το νερό.

6ος νόμος του Κάρμα: Χρήση όλων των αισθήσεων.

Όταν το μυαλό μας βρίσκεται σε ειρήνη με την καρδιά και περπατάμε το μονοπάτι της αυτό-κατανόησης , όλες οι αισθήσεις μας συνεργάζονται με τον κατάλληλο συγχρονισμό. Όταν πετύχουμε αυτή την κατάσταση φυσικής μορφής, η αίσθηση που έχουμε είναι ασύγκριτη.

7ος νόμος του Κάρμα: Η διαφώτιση είναι αφύπνιση.

Με αυτούς τους 6 νόμους του Σίβα Κάρμα θα πετύχουμε τη διαφώτιση, κάτι που είναι επίσης η ουσιαστική μορφή ύπαρξης για έναν άνθρωπο. Σε αυτή την κατάσταση του μυαλού, επιτυγχάνετε την αυτό-κατανόηση μαζί με τη συμβατική κατανόηση της φύσης, όπως και της πραγματικότητας.

Κάτι που είπε ο συγγραφέας του βιβλίου Aakash Kailash Vijayvargiya:

«Το Σίβα Ντάρμα δεν είναι θρησκεία, αλλά τρόπος ζωής. Είναι επίσης μια διαδικασία για να πετύχετε όλα όσα θέλετε στη ζωή σας. Είναι μια διαδικασία για να πετύχετε όλα όσα χρειάζεστε στη ζωή σας.»

Για να μοιράσει την γνώση ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως και για να προωθήσει τον θετικό τρόπο ζωής στην Ινδία, ο Aakash δουλεύει μέρα-νύχτα στην ιδέα απαγγελίας των «108 ψαλμών Ωμ». Παρά τα πολυάσχολα πολιτικά προγράμματα, συχνά βρίσκει χρόνο για να επισκεφτεί τουλάχιστον μια συγκέντρωση «Ψαλμών Ωμ» κάθε μέρα, όπου άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα έρχονται για να διαλογιστούν μαζί.

Μετάφραση, επιμέλεια: Μάγεια Τ.

Awakengr.com

© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Διαβάστε επίσης


To Top