Διατροφή

5 τρόφιμα που προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο σας!

Τα περισσότερα από τα συστατικά στα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν σας παρέχουν κάποιο όφελος για την υγεία. Πολλές φορές, μάλιστα, βλάπτουν τον εγκέφαλο. Προσπαθήστε να τα απαλείψετε, όσο το δυνατόν, από τη διατροφή σας!

Τεχνητά γλυκαντικά

Οι πιο κοινές τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι η ασπαρταμη, η σακχαρίνη και η σουκραλοζη. Αν και δεν έχει θερμίδες, η ασπαρταμη περιέχει χημικές ουσίες που καταστρέφουν τη λειτουργία του εγκέφαλου και μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψή, ημικρανίες και απώλεια μνήμης. Τα τρόφιμα που περιέχουν συνήθως τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, είναι τα γιαούρτια φρούτων, το αρωματισμένο νερό, τα δημητριακά, οι έτοιμοι «φυσικοί» χυμοί, οι έτοιμες σάλτσες και οι τσίχλες.

Γλουτενη

Η γλουτενη βρίσκεται στη σίκαλη, το σιτάρι και το κριθάρι.η γλουτενη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί δυσπεψία. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκέφαλου, με γνωστά αιτία, την άνοια και διάφορες διαταραχές του εγκέφαλου.

Το όξινο γλουταμινικο νάτριο (μσγ)

Το όξινο γλουταμινικο νάτριο, γνωστό ως γλουταμινικο μονονατριο, είναι ένα προσθετό τροφίμων. Το όξινο γλουταμινικο νάτριο είναι άοσμο. ως επιβλαβές, επηρεάζει τον εγκέφαλο και την υπερβολική παράγωγη της ντοπαμινης. μπορεί να προκαλέσει τη νόσο του αλζηειμερ, τη νόσος του Πάρκινσον, την άνοια καθώς και το λύκο. Η μσγ βρίσκεται συνήθως σε σαλάτες, σάλτσες μπάρμπεκιου, κονσερβοποιημένα λαχανικά και κύβους σούπας.

Φθόριο

Πολλές μελέτες δείχνουν, ότι όσα παιδιά, κατά τη διάρκεια που μεγαλώνουν, καταπίνουν πάρα πολύ φθόριο, έχουν χαμηλότερο ιq. μελέτες δείχνουν ότι το φθόριο βλάπτει την μνήμη.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η ραφιναρισμένη ζάχαρη βρίσκεται σε περισσότερες από το 70% των επεξεργασμένων τροφίμων. Μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, επειδή καταστέλλει την αυξητική ορμόνη. Η ραφιναρισμένη ζάχαρη συνδέεται με την κατάθλιψή και την κακή διάθεση.

Μη χάσετε: Γνωστοί συνδυασμοί υγιεινών τροφών που καταστρέφουν την υγεία

Μεγάλη προσοχή στο τι τρωτέ και πίνετε…

Μετά τιμής

Δευκαλίων καραπιπερης
Διατροφολόγος – βοτανολόγος – ολιστικός θεραπευτής

Πηγή:  defkalion-karapiperis.simplesite.com

Διαβάστε επίσης

Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top